Israel hevder å ha stanset terrorcelle ved grensen til Libanon
Den israelske hæren meldte mandag om kamper ved grensen til Libanon og ba innbyggerne holde seg inne. Hæren hevdet deretter å ha stanset et infiltreringsforsøk.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer Hizbollah. Foto: Oded Balilty, POOL/AP/NTB scanpix
Israels statsminister Benjamin
...
Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer Hizbollah. Foto: Oded Balilty, POOL/AP/NTB scanpix
Del

Statsminister Benjamin Netanyahu mener militsgruppa Hizbollah og myndighetene i Libanon står ansvarlig for det som skjedde.

– Hizbollah leker med ilden, og vårt svar vil bli kraftig, advarer Netanyahu.

Den libanesiske militsen sier imidlertid i en uttalelse at den ikke var involvert i noe sammenstøt mandag.

Ifølge den israelske hæren var det en terrorcelle som forsøkte å ta seg inn i Israel fra Libanon, og som havnet i en skuddveksling med israelske styrker.

Hærens talsmann Jonathan Conricus sier inntrengerne flyktet tilbake til Libanon, uten at noen israelske soldater ble drept eller såret. FNs fredsbevarende styrke i Libanon (UNIFIL) oppfordrer partene til å vise størst mulig tilbakeholdenhet.

Ifølge en journalist fra nyhetsbyrået AFP skjøt israelske styrker med artilleri ved Kfarchouba ved Sheeba-gårdene, som ligger i nærheten av den israelske stillingen Roueysaat al-Alam.

I forrige uke forsterket Israel sine militære stillinger langs grensen nord i landet som følge av et mer anspent forhold til Hizbollah.

Sheeba-gårdene var tidligere kontrollert av Syria, men ble okkupert av Israel i 1967 sammen med resten av de strategisk viktige Golanhøydene.

israel-Libanon-kamper,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,midtøsten,Israel - Palestina,libanon,hizbollah,idf,israel,jonathan conricus,benjamin netanyahu