Demonstrasjonene mot statsminister Benjamin Netanyahu fortsetter i Israel, der minst 55 demonstranter ble pågrepet av Politiet i Jerusalem natt til fredag. Foto: AP / NTB scanpix

Demonstrasjonene mot Netanyahu fortsetter

Israelsk politi brukte natt til fredag vannkanoner og pågrep over 50 demonstranter i Jerusalem, etter nye protester mot statsminister Benjamin Netanyahu.

Demonstranter har i flere uker samlet seg nær statsministerboligen og krevd korrupsjonstiltalte Netanyahus avgang, og torsdag kveld samlet flere hundre seg på nytt.

Demonstrantene mener også at Netanyahu og hans regjering har sviktet i kampen mot koronaviruset, men har til tider blitt møtt av motdemonstranter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette var også tilfelle torsdag kveld, der de to gruppene ble holdt atskilt av politiet og deres sperringer.

Politiet sier de slo til mot demonstrantene da de forsøkte å legge ut på en marsj gjennom Jerusalem. Fire store kjøretøy med vannkanoner rullet til slutt inn for å tvinge menneskemengden bort fra området. Minst 55 demonstranter ble pågrepet.

Tusenvis av israelere har de siste ukene demonstrert med krav om at landets korrupsjonstiltalte statsminister Benjamin Netanyahu går av. Natt til fredag ble de møtt med vannkanoner fra politiet. Foto: AP / NTB scanpix

Israelske myndigheter var raskt ute med å innføre smitteverntiltak og stengte ned store deler av samfunnet i mars, noe som fikk smittespredningen til å bremse opp.

I forrige måned besluttet Netanyahus regjering å oppheve så å si alle tiltak, noe som raskt førte til en oppblomstring av smitte.

Israel har nå registrert nærmere 60.000 smittede og 450 koronarelaterte dødsfall.