Frustrerte israelere demonstrerer mot regjeringens koronarespons. «Ute av kontakt. Vi er alle frustrert», står det på plakaten. Foto: Sebastian Scheiner / AP / NTB scanpix

Vannkanoner mot demonstranter i Israel

Israelsk politi tok i bruk vannkanoner mot tusener av mennesker som lørdag demonstrerte mot regjeringens håndtering av koronaepidemien.

Demonstranter samlet seg utenfor boligen til statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem og i en park i Tel Aviv for å vise sin frustrasjon over responsen på viruset.

I en ny bølge er det de siste ukene registrert over 1.000 nye tilfeller daglig, og myndighetene kunngjorde fredag nye tiltak. Blant annet stenges markeder og butikker i helgen, og restauranter må kun selge takeaway.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Netanyahu har innrømmet av han gjenåpnet landet for tidlig i april og mai da det bare ble registrert noen få nye tilfeller. I begynnelsen av epidemien reagerte Israel resolutt med omfattende nedstengninger, men etter gjenåpningen er det kraftig økning igjen.

Koronaepidemien har kostet Israel dyrt, og arbeidsløsheten har steget til over 20 prosent.

Demonstrantene kritiserte Netanyahu for ikke å ha forbedret testkapasiteten foran en ny virusbølge. Noen anklaget myndighetene for å være korrupte, mens enkelte protesterte mot de nye nedstengningstiltakene.