Erkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering
De rivaliserende palestinske bevegelsene Fatah og Hamas samler seg i kampen mot Israels planer om å annektere deler av Vestbredden.
Palestinere demonstrerte i Ramallah onsdag mot Israels planer om å annektere deler av Vestbredden. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix
Palestinere demonstrerte i Ram
...
Palestinere demonstrerte i Ramallah onsdag mot Israels planer om å annektere deler av Vestbredden. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix
Del

Partene kunngjorde avgjørelsen på en sjelden felles pressekonferanse i Ramallah torsdag.

– Vi vil gjennomføre alle nødvendige tiltak for å sikre samling av nasjonen mot annektering, sa Fatah-representant, Jibril Rajub.

– Idag taler vi med én felles stemme, understreket han.

Fatah er det ledende partiet på Vestbredden og styrer Den palestinske selvstyremyndigheten. Det islamistiske partiet og bevegelsen Hamas sitter med makten på Gazastripen. Rivaliseringen mellom de to utviklet seg til væpnet konflikt i 2006 og de har hatt et anspent forhold siden.

Det nye samarbeidet mellom de to partene kommer som følge av at Israels statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde at Israel vil annektere rundt 30 prosent av Vestbredden. Prosessen var varslet å starte 1. juli, men er blitt utsatt inntil videre.

Annekteringsplanene ble først presentert i USA-president Donald Trumps såkalte fredsplan for Midtøsten, lagt fram i januar.

vestbredden-fatah-Hamas,utenriks,nyheter,politikk,menneskerettigheter,midtøsten,Israel - Palestina,jibril rajoub,jibril rajub,fatah,hamas,benjamin netanyahu,donald trump