Det var Israels forsvarsminist
...
Det var Israels forsvarsminister Naftali Bennett som onsdag utstedte byggetillatelse for 7.000 nye boliger på Vestbredden. Foto: Atef Safadi, Pool via AP/NTB scanpix
Israel har gitt byggetillatelse til 7.000 boliger på Vestbredden
Del
Israels forsvarsminister Naftali Bennett utstedte onsdag byggetillatelse for 7.000 nye boliger nær Betlehem på Vestbredden.

Boligene skal bygges i den israelske bosetningen Efrat sør på Vestbredden, og departementet antydet at de vil opprette et nytt nabolag kalt Givat Eitam.

Så sent som i januar fordømte EU Israels planer om å utvide bosetningene på Vestbredden, som er ulovlige i henhold til folkeretten, noe Bennett avviser.

Forsvarsministeren tilhører partiet Nye høyre, som sitter i regjering med statsminister Benjamin Netanyahus parti Likud.

Det er forventet at han vil forlate stillingen sin i løpet av kort tid etter at Netanyahu og rivalen Benny Gantz, som leder Blått og hvitt, i april inngikk en avtale om å danne en såkalt «kriseregjering». Netanyahu fortsetter som statsminister de første 18 månedene. Deretter overtar Gantz.

Mens Netanyahu er ved makten er det forventet at Gantz vil fungere som forsvarsminister, og dermed erstatte Bennett.

israel-boliger-vestbredden,utenriks,nyheter,politikk,midtøsten,Israel - Palestina,benjamin netanyahu,givat eitam,efrat,vestbredden,israel,benny gantz,likud