Palestinske sikkerhetsstyrker, iført munnbind, holdt lørdag vakt utenfor Angel Hotel i Beit Jala rett utenfor Betlehem, der 40 gjester og ansatte holdes i viruskarantene. Foto: AP / NTB scanpix

40 i virus-karantene på palestinsk hotell

40 ansatte og gjester er satt i karantene på et palestinsk hotell nær Betlehem på Vestbredden, der sju personer trolig er smittet av koronavirus.

Ifølge den israelske avisaJerusalem Post er det 14 amerikanske statsborgere og rundt 25 palestinske gjester og ansatte blant dem som nå ikke får forlate Angel Hotel i Beit Jala rett utenfor Betlehem.

– Jeg og mine ansatte befinner oss nå inne i hotellet, bekrefter hotelldirektøren Maryana al-Arja overfor The Media Line.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Amerikanerne forlot hotellet i dag morges, men det palestinske turistpolitiet tok dem med tilbake fordi de kunne ikke finne annen trygg innlosjering i Betlehem-området, forteller hun.

– De sju som er smittet eller mistenkes å være smittet, befinner seg inne på hotellet, opplyser Maryana al-Arja.

Gjestene på hotellet sitter ifølge hotelldirektøren på rommene sine, og palestinsk helsepersonell er på plass for å bistå og forberede evakuering av dem som eventuelt trenger medisinsk hjelp.

Det er Israel som bestemmer hvem som slipper inn eller ut av området. Fredag forbød Israel all ferdsel til og fra Betlehem.

– Israelske myndigheter har bedt om at amerikanerne holdes i karantene i 14 dager før de slipper inn i Israel, sier Maryana al-Arja.