Netanyahu har selv avvist korrupsjonsanklagene og hevdet at de er en del av en mediedrevet heksejakt. Den endelig avgjørelsen om tiltale kan bli tatt først flere uker etter at ukens høring er over. Foto: Sebastian Scheiner, AP / NTB scanpix

Rettshøringen om Netanyahus sak er i gang

Advokatene til Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte onsdag til de lenge ventede høringene om korrupsjonssiktelsene som henger over statsministeren.

De rettslige høringene skal etter planen pågå i fire dager, og kan bli etterfulgt av en tiltale.

Netanyahu har selv avvist anklagene og hevdet at de er en del av en mediedrevet heksejakt. Den endelig avgjørelsen om tiltale kan bli tatt først flere uker etter at ukens høring er over. Netanyahu er blant annet siktet for å ha mottatt champagne og sigarer til en verdi av hundretusenvis av dollar fra milliardærvenner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Statsministeren skal ifølge anklagene også ha tilbudt en kritisk publikasjon lovgiving som ville svekket en rivaliserende avis og krevd mildere omtale som motytelse.

Israels riksadvokat Avichai Mandelblit har anbefalt at det tas ut tiltale.

Netanyahu har på forhånd lovet at denne ukens høringer vil renvaske ham, og advokatene hans var offensive før høringene.

– Vi kommer ikke bare til å presentere bevis alle kjenner til, men også nye. Vi er sikre på at med en gang vi presenterer bevisene våre, vil det ikke være noen annen løsning enn å lukke saken, sa advokaten Amit Haddad da han ankom onsdagens høring.

Siktelsene mot statsministeren, som omfatter bestikkelser, bedrageri og økonomisk utroskap, har også skapt problemer for forhandlingene om koalisjonsdannelse etter høstens valg. Flere har avvist samarbeid med ham som følge av den pågående rettsprosessen.