Statsminister Benjamin Netanyahu og president Vladimir Putin hadde et møte i Moskva tidligere i år. Foto: Maxim Shemetov, AP Photo

Netanyahu møter Putin i Moskva torsdag

Israels statsminister Benjamin Netanyahu reiser til Moskva på torsdag for å møte Vladimir Putin. Møtet skjer bare en uke før valget i Israel.

De to lederne skal møtes for «raske forhandlinger», ifølge Putins talsmann Dmitrij Peskov. Han fortalte ikke spesifikt agendaen for møtet, som er det tredje på bare et år mellom Putin og Netanyahu.

Netanyahu har lenge gitt uttrykk for dyp bekymring for at Russlands nære allierte Iran utgjør en trussel mot israelsk sikkerhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da de to møttes i slutten av februar i år, ble de enige om tilbaketrekking av utenlandske styrker fra Syria, uttalte Netanyahu ifølgeReuters.

Torsdagens møte finner sted en knapp uke før valget i Israel, der Netanyahu håper på en ny periode som statsminister. Han har hatt en rekke møter med verdensledere før valget 9. april, for å styrke sitt argument om at han er uerstattelig som israelsk statsminister.

Netanyahu har de siste dagene hatt besøk av den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro. Forrige uke møtte han både USAs utenriksminister Mike Pompeo og president Donald Trump i Washington.