Netanyahu diskuterte Syria med Putin i Moskva
Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte Russlands president Vladimir Putin for å diskutere situasjonen i Syria i Moskva onsdag.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Sebastian Scheiner, AP Photo / NTB scanpix
Israels statsminister Benjamin
...
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Sebastian Scheiner, AP Photo / NTB scanpix
Del

Netanyahu ytret ønsker om at en israelsk tilstedeværelse skal forhindre Iran fra å få etablert et militært fotfeste i nabolandet Syria, heter det i en kunngjøring fra det israelske statsministerkontoret og Kreml.

Russland har et relativt godt forhold til både Israel og landets rivaler i regionen, til tross for at det sammen med Iran, var president Bashar al-Assads fremste allierte i Syria og har i stor grad hjulpet ham med å få overtaket i den sju år lange krigen.

– Den største trusselen mot stabilitet og sikkerhet i regionen kommer fra Iran og dens allierte, sa Netanyahu til Putin i starten av møte.

Netanyahu fortalte Putin at de siden slutten av 2015 har møttes 11 ganger.

– Den direkte forbindelsen mellom oss er viktig for å hindre friksjoner mellom våre land og bidra til sikkerhet og stabilitet i regionen, sa den israelske statsministeren.

Putin aksepterte Netanyahus invitasjon om å delta på åpningen av et minnesmerke for andre verdenskrig i Jerusalem i nær fremtid.