Har startet gudstjeneste for muslimer

– Helt siden jeg var tenåring har jeg hatt en spesiell nød og godhet for muslimer, forteller Sina Saltbones. Hun har nylig begynt å samle til møter under plakatoverskriften «Fred for trette hjerter».

– Plakatene henger over alt, på asylmottak, butikker, bibliotek… så vi inviterer åpent til dette, noe som kanskje er litt uvanlig, forteller Sina Saltbones. Hun står ved en dør i Kristiansand sentrum. Bak henne lyser «Peace for tired hearts» mot oss fra oransje plakater.

– Og her står det samme på arabisk, sier Sina og peker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: – Jesus fant meg, sier ung syrer

Engasjement

Vi befinner oss ved hovedkontoret til flyktningorganisasjonenRefugee Alliance (RA), og det er innenfor disse veggene at deres «Mission Church» holder sine søndagsgudstjenester. Her tilbyr også organisasjonen barmhjertighetstjenester, som SPA-kvelder for slitne flyktninger, og felles middag hver søndag.

Sina Saltbones er nok mest kjent for å ha vært med på å stifte RA, som i dag har 50 ansatte og er engasjert iZambia,Uganda,Irak ogNorge. Organisasjonen promoterer «ekstrem godhet fra Gud» og driver blant annet traumesenter for jenter som har vært sex-slaver hosIS i Irak.

Men kvinnen med de strålende øynene nøyer seg ikke bare med prosjekter og godhet i utlandet.

– Nå har jeg også blitt en slags «pastor for muslimer», forteller hun blidt.

LES:"Vil du sende oss i døden?"

Etterspurt

Det startet med at det kom en del muslimer på søndagsgudstjenesten i Refugee Alliance Mission Church. Etter en stund fortalte noen av dem at de satte pris på å være der, men at det var vanskelig for dem å forstå når undervisningen var «på universitetsnivå». De etterlyste en slags ABC om kristentro og ba om en egen gudstjeneste for muslimer.

Sina Saltbones lot seg ikke be to ganger. Hennes muslimske venner var selv med å sette opp ønskeliste for hva en slik gudstjeneste skulle inneholde. De kom frem til at de ønsket lovsanger, at man skulle be for flyktninger som hadde problemer, at det skulle være bibelundervisning og tid for «spørsmål fra hjertet» mot slutten av samlingen. For det var så mye de lurte på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En syrer som sa seg villig til å drive gudstjenesten sammen med Sina, advarte om at muslimene kunne bli ivrige i denne utspørringen.

– Han sa at de leser seg opp på Youtube og kanskje ville prøve å vinne meg over tilIslam. Jeg svarte at det var jeg helt klar for, smiler Saltbones.

Kunnskap er viktig

Kvinnen, opprinnelig fraTingvoll, forteller at det er viktig å vite litt om Islam for å kunne forstå hvordan det som sies høres ut for muslimer.

– Det handler om å formidle kunnskap så man kan hjelpe dem forbi misforståelser og se Gud slik kristne mener å formidle Ham.

Sina Saltbones understreker at hun har stor respekt for hengivne muslimer. Spesielt siden hun vokste opp i et konservativt kristent miljø selv, mener hun det er lett å kjenne igjen litt av tankegangen.

– Helt fra jeg var 14-15 år har jeg hatt en ekstra godhet og nød for muslimer. Gud la dem på hjertet mitt, så jeg leste meg opp. Men jeg tror jeg har vært litt engstelig for å gå aktivt inn i misjon for dem, forteller Sina åpenhjertig.

Hun påpeker at det innebærer å bevege seg inn på et åndelig felt med mye motstand på mange nivåer. At det skulle legge seg til rette med slike gudstjenester nå, synes hun er fenomenalt.

Gleder seg

– Nå er jeg ikke redd. Bare glad! Jeg lengter virkelig etter å få forklare muslimer om Jesus, sier hun engasjert, og fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De vet allerede at han er spesiell, at han er syndfri, at han kan skape liv, og at han ikke døde som andre profeter, men lever og skal komme tilbake som Messias. De vet nok til å skjønne at de må vite mer om Ham. Det er jo et fantastisk utgangspunkt, og mye bedre enn de fleste norske man snakker med, som bare er opptatt av hus og båt og neste treningsøkt!

Sina Saltbones lengter også etter å få be for folk.

– Gud gjør under når vi ber. Å be er også en god måte å vise folk Guds radikale kjærlighet på. Den kjærligheten som er helt annerledes enn i noen annen religion, som kommer fra en som til og med elsker dem som hater han, som gjør godt mot sine fiender, og dør selv i stedet for syndere. Den kjærligheten gjør inntrykk. Alltid!

LES:Pensjonister og andre misjonærer

Bønn og faste

Under møtene blir lovsanger, bønner og tale oversatt til arabisk. Arabiske lovsanger spilles på storskjerm før møtet starter og underveis i gudstjenesten synges det også et par arabiske lovsanger. På Power Point vises hvert nye liturgi-ledd i gudstjenesten, både på engelsk og arabisk, så alle skal forstå hvorfor man ber og hva man vil med møtet. Alt skal dessuten være gjenkjennelig og trygt.

– Vi har nylig startet, og til nå har vi hatt fire gudstjenester. Det har vært utrolig stort, og spørrerunden mot slutten har vært fantastisk, meddeler Sina. – Det er viktig å forklare hva vi tror på og hva vi legger i det. Mye som muslimene har lært at vi tror på, er veldig blasfemisk for oss også.

Hvile

Nå lengter hun etter å få vist hvem Gud egentlig er, og hun vektlegger at alt som skjer må være motivert av kjærlighet.

– Måten vi snakker på er like viktig som det vi sier. Vi ønsker veldig at dette skal være et annerledes sted. Alle muslimer som kommer til oss, skal vite at vi vil dem vel. De skal kunne komme hit og finne hvile for hjertet sitt, som plakaten sier. De skal kjenne på kroppen og atmosfæren at det er en ekstrem kjærlighet her. Her er det ingen angrep på deres tro, men mye respekt, kjærlighet, og frigjørende sannhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun legger til at bønn er viktig for disse samlingene. RA har folk som faster og ber i forkant av gudstjenestene. Sine mener det merkes på atmosfæren.

– Og Gud lar seg finne når man søker Ham. Det er jo det vi gjør, vi søker Ham. Og det har ikke vært én gudstjeneste uten at noen har tatt til tårene, forteller Sina Saltbones rørt.

– Hans kjærlighet berører. Og gir fred til slitne hjerter.