Ga alt for misjonen

Han måtte lide for misjonen, lærer på Lundeneset videregående skole, Kåre Vignes. – Det var tungt, men mange sprang betraktelig lenger, presiserer han.

– Nå begynner jeg å føle på det. Det er ikke lenge igjen, sa Kåre Vignes da Dagen ringte ham torsdag klokken 14. Det var like før det store misjonsløpet vedLundeneset videregående skole. Vignes, som er lærer ved Lundeneset, har ikke deltatt tidligere. Årets deltakelse kom heller ikke på hans initiativ. Det var broren Oddvar som utfordret ham.

Dagen etter løpet er det en litt sliten, men glad Vignes som kan konstantere at han har bidratt til innsamlingen som går tilNLMs arbeid i Indonesia. Seks runder på 800 meter rakk han, før smertene ble for store.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hva tenker du om din bror, nå i ettertid?

– Det er blandede følelser. Men slik er det jo ofte blant brødre, ler Vignes, som hadde en forutsetning dersom han skulle delta: Noen måtte gi 10.000 kroner til misjonen. Responsen uteble ikke, og snart var over 20.000 i gaveløfter kommet inn.

Vignes er imponert over innsatsen som legges ned. Han regner med at flere hundre tusen ble samlet inn, bare under misjonsløpet.

– Og hvordan er formen dagen derpå?

– Den er ikke så verst. Det er andre som har det verre enn meg selv. Det var noen som sprang mer enn 30 runder.

– Det føles bra å lide litt for misjonen?

– Jeg følte jo at jeg gjorde en innsats. Samtidig vet jeg jo at om jeg hadde sprunget mer så ville jeg fått mer penger inn. Det var en følelse av å sette min egen lidelse opp mot andres lidelse, sier Vignes.