Ni av 78 grenseoverganger er bemannet

Løftet fra Frp om permanent grensekontroll vil ikke gi noen endringer fra i dag, med ni av 78 grenseoverganger på land som er bemannet.

– Vi kan ikke stasjonere folk på hver eneste grenseovergang i Norge. Det er ikke mulig, sierUlf Leirstein i justiskomiteen (Frp) tilABC Nyheter.

På de resterende overgangene blir det kun stikkprøver om det kommer en ny migrasjonsbølge, opplyser han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Norges dispensasjon til å ha grensekontroll går ut i oktober. PartilederSiv Jensen har uttalt at hun vil innføre det permanent.

– Vi har sagt at vi ser ingen grunn til å oppheve grensekontrollen når høsten kommer, uavhengig av hva Schengen-avtalen sier, sier Leirstein.

IfølgePolitidirektoratet er det kun ett sted med grensekontroll. Den er i Storskog i Finnmark.

– Vi har ikke grensekontroll mot Sverige og Finland. Vårt eneste grensepasseringssted på land er Storskog mot Russland. Kysten er å regne som Schengens yttergrense. Tollvesenet har en oversikt over grensepasseringssteder siden Norge ikke er tilknyttet tollunionen, sier seksjonssjef i Politidirektoratet John Ståle Stamnes.

Leirstein påpeker at det skal være grensekontroll på «alle større grenseoverganger». På de mindre grenseovergangene ønsker han kameraer som overvåkes av døgnbemannede sentraler.