Listhaug til muslimsk ungdomsleir mot ekstremisme

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skal holde innlegg under åpningen av en muslimsk ungdomsleir mot ekstremisme fredag.

Det er ungdomsorganisasjonen til trossamfunnetMinhaj-ul-Quran som arrangerer leiren, der om lag 500 ungdommer fra norden og en rekke europeiske land deltar. Leiren går av stabelen i Sarpsborg i Østfold helgen.

– Vi vil sende et signal om at muslimene selv jobber aktivt for å forebygge ekstremisme blant muslimer, sa organisasjonenes lederAwais Ejaz Ahmed til NTB tidligere i sommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Deltakerne er i hovedsak mellom 16 og 35 år, og de kommer i første rekke for å høre på den canadisk-pakistanske teologen og politikerenMuhammad Tahir-ul-Qadri. Han ble internasjonalt kjent da han presenterte en «Fatwa mot selvmordsbombing og terrorisme» i 2011.

I tillegg tilListhaug skal Venstres stortingsrepresentantAbid Raja og Pakistans ambassadør til Norge,Riffat Masood, delta på åpningen. Dessuten kommer fylkesordførerne i Akershus og Østfold og flere forskere på ekstremisme og terrorisme.