FREMTID: – Når Den norske kirken nå har sviktet, må ImF stå klar til å føre videre det som kirken har gitt opp, sier Odd Asbjørn Nybø, som er tidligere rektor på Møre ungdomsskole.

Ønsker ett trossamfunn på bedehuset

Lederkandidat Odd Asbjørn Nybø ønsker seg bare ett trossamfunn på bedehuset. Neste uke kan han bli ny leder i Indremisjonsforbundet.

Neste uke stiller Gabriel Pollestad (45) fra Nærbø på Jæren og Odd Asbjørn Nybø (64) fra Ørskog på Sunnmøre til valg som ny leder i Indremisjonsforbundet (ImF). En av dem etterfølger Sverre Dag Ljønes, som går av etter sju år som leder.

– Mange i vår organisasjon er engasjert i lokale menigheter og er sterkt knyttet til arbeidet i kirken, sier Pollestad. Han er medlem i Den norske kirke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ett trossamfunn

Nybø meiner derimot at tiden for å være i kirken er over.

– Når Den norske kirken nå har sviktet, må ImF stå klar til å føre videre det som kirken har gitt opp, sier Nybø og ønsker seg ett stort trossamfunn for bedehusene.

– Jeg hadde svært gjerne sett at vi fikk et bedehus-trossamfunn der vi alle kunne høre til, samtidig som vi har våre ulike hjertebarn i organisasjonene, sier Nybø til Sambåndet.

De siste årene har Misjonssambandet og Indremisjonsforbundet opprettet hvert sitt trossamfunn, men med liten aktivitet ut over å registrere medlemmer. Mange av medlemmene har meldt seg inn etter å ha vært medlem i Den norske kirke i en årrekke, men er skuffet over utviklingen i samlivsspørsmål i kirken. Nybø er selv medlem i ImF Trossamfunn.

Nybø seier til Sambåndet at hans drøm er å få etablert livskraftige forsamlinger i en rekke bygder og byer med et systematisk bibelopplæringsprogram.

– Og at barna og de unge i disse forsamlingene må få tilbud om å gå på kristne friskoler, sier Nybø, som er pensjonist.

– Bannskap og alkohol

Pollestad er bonde og arbeidende styreformann i egne virksomheter. I intervjuet med Sambåndet blir han spurt om den største utfordringen som venter ImF i årene som kommer.

– Når vi hører bannskap og kjenner lukten av alkohol, er vi nær det folket vi skal hjelpe, svarer han. – Vi må endre vår tanke om vårt arbeid for at dette skal bli en naturlig del av vår tjeneste, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Generalforsamlingen finner sted på Borgund folkehøyskole i Ålesund fra onsdag 27. til søndag 31. juli.

Les også
Indremisjonsforbundet og Den norske kirke
Les også
– Bedehusbevegelsen må stå på egne bein
Les også
Jubler for tungetale i indremisjonen
Les også
Kvinner kan få seks av sju styreplassar
Les også
– Greit at ho vikarierer som ImF-sjef