Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Homofile prester gruer seg til kirkevalget

Lesbiske, homofile og bifile prester er bekymret for at homovigseldebatten vil bli for tøff for dem før kirkevalget.

17 prester har sendt et brev til biskoper i Den norske kirke som har åpne lesbiske eller homofile prester, der de skriver at de er urolige for at kirkevalget, der vigsel av homofile par er det store temaet, blir en ekstra sterk påkjenning.

De er også bekymret for at ikke kirken vil verne dem mot diskriminering og trakassering, melder NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Tiden som kommer vil bli ekstra tøff for oss, når våre liv og vår tro igjen daglig vil bli redusert til en sak folk kan være for eller mot», står det i brevet.

Preses Helga Haugland Byfuglien sier hun vil diskutere saken med alle biskopene, også med dem som ikke vil ansette homofile.

Helga Haugland Byfuglien.

– Det er svært alvorlig hvis medarbeidere i kirken opplever at de blir trakassert på arbeidsplassen. Vi som arbeidsgiver har et ansvar for å gjøre det vi kan for at det ikke skal skje.

De to fagforeningene til prestene, Presteforeningen og Teologene i Fagforbundet, ønsker at Kirken skal opprette en ressursgruppe på LHBT-spørsmål, slik at lesbiske, homofile, bifile og transpersoner kan fortelle om sine opplevelser med Kirken.

Les også Dagens lederartikkel:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Deres smerte må bli vår
Les også
Ny interesse for Bibelen
Les også
Det som ikke blir forkynt, blir lett glemt
Les også
To uforenlige livssyn
Les også
Homostridens smerte