Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) ønsket å delta i Pride-paraden, men trekker seg etter protester på sosiale medier. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Søviknes trekker seg fra Pride

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) har ombestemt seg og vil likevel ikke delta i Pride-paraden etter en aksjon i sosiale medier.

På Facebook-siden til Søviknes har det ifølge TV 2 haglet med meldinger som «Ingen voldtektsmenn i paraden, takk» – med klar henvisning til en 18 år gammel sak om at Søviknes hadde sex med en 16 år gammel jente på et landsmøte i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU).

Søviknes sier at han ville delta for å vise støtte til at folk må leve det livet de ønsker med den de elsker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når når fokuset flyttes vekk fra målet med arrangementet, basert på at noen enkeltpersoner ikke ønsker deltakelse fra meg, velger jeg å ikke stille slik at arrangementet kan få all oppmerksomhet på de viktige sakene som Pride representerer, sier Søviknes til TV 2.

Saken mot Søviknes for 18 år siden ble henlagt som «intet straffbart forhold». Denne uken ble det kjent at den da 16 år gamle jenta begjærer ny etterforskning av det hun hevder var en voldtekt.

NTB

Les også
Nei til Pride i barnehagen
Les også
– Jeg hoppet av på grunn av Pride-symbol
Les også
Leder lovsang - og spiller på Pride
Les også
Krever unnskyldning etter at Pride-flagg ble heist i Tromsø 17. mai
Les også
De nye dilemmaene i pinsebevegelsen