Rundt tusen mennesker gledet seg over å kunne delta i det som regnes som Ukrainas første skikkelige homoparade. Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters / NTB scanpix

Rundt tusen deltok i Ukrainas første homoparade

Ukraina har holdt sin første større homoparade noensinne. Men vaktholdet var massivt som følge av drapstrusler fra høyreekstreme miljøer.

Folk marsjerte under regnbueflagg med plakater der det sto «Kjærlighet har intet kjønn» for å feire kulturen og rettighetene til homofile, lesbiske, transseksuelle og biseksuelle.

– Veien mot likhet i Ukraina er både vanskelig og farlig. Vi er blitt truet med blodbad, men hvert eneste skritt i denne marsjen gir oss håp, sa en av arrangørene, Bohdan Hloba.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere tusen politifolk var utplassert i forbindelse med søndagens homoparade i Kiev. Bak gjerdet står flere motdemonstranter. Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters / NTB scanpix

Politiet i Ukrainas hovedstad Kiev hadde sperret av ni gater og stengt en T-banestasjon for å hindre sammenstøt og angrep.

Enkelte av marsjens motstandere greide å ta seg innenfor sperringene, men de nøyde seg med å bære plakater i protest mot marsjen.

Les også
Israelske politifolk straffet etter drap i homoparade
Les også
Israeler tiltalt for drap etter knivstikking i homoparade
Les også
Anne-Marie (87) kjempet mot homoflagg – hedret med pris
Les også
Titusener mot homofile partnerskap i Roma
Les også
Vårt samfunn gjennomgår en revolusjon