Oslo Pride-parade som gikk fra
...
Oslo Pride-parade som gikk fra Grønland til Spikersuppa lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Pride med nye rekorder – også økonomisk
Del
Oslo Pride satte i år rekorder både i antall påmeldte og oppmøtte. Samtidig er inntektene mer enn doblet på fire år.

I tillegg til de 40.000 påmeldte til lørdagens Pride-parade, befant rundt 250.000 mennesker seg ut i Oslos gater for å se på, ifølge Aftenposten .

– Det er ikke mer enn tre–fire år siden at tilskuerne stort sett befant seg i Karl Johans gate og på Stortorvet. I år var det yrende fulle fortau langs nesten hele ruten, sier festivalsjef Fredrik Dreyer.

Oslo Pride er organisert som et aksjeselskap. Eneeier er FRI, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Tall fra Brønnøysundregistrene viser at Pride-inntektene er mer enn doblet på fire år, fra 2,3 millioner i 2014 til 5,13 millioner kroner i fjor. Samtidig har driftsresultatet snudd fra minus 93.000 i 2014 til et overskudd på 702.000 kroner i år.

– Oslo Pride er ene og alene frivillig drevet. Heller ikke noen i administrasjonen får betalt. Med den veksten vi nå opplever, er vi nødt til å vurdere én fast ansettelse – helst mer. Utfordringen er at inntektsgrunnlaget ikke stiger i takt med publikumsbesøket, nettopp fordi dette er en gratisfestival, sier Dreyer.

(©NTB)

paywall
paywall
paywall
pride-rekorder,innenriks,nyheter,Sosiale forhold,likestilling,norge,oslo,pride,oslo pride,homofili,homofile,fredrik dreyer,fri,foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold