Noahs ark av bibelske proposjoner

Den gigantiske båten i Kentucky, USA er bygget etter bibelske dimensjoner og åpner dørene for publikum denne uken.

– Jeg tror dette kommer til å bli et av de største kristne initiativene i denne perioden i historien, sier Ken Ham tilNBC.

Ham er president i Answers in Genisis som har bygget arken til over 100 millioner dollar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ham mener den over 155 meter lange arken vil stå som et bevis på at historien om Noah i Bibelen er sann.

– Folk vil komme fra hele verden for å se den, sa Ham til pressen på tirsdag. Torsdag åpnet arken for publikum.

Bibelske dimensjoner og dinosaurer

Gruppen sier arken er bygget basert på dimensjonene i Bibelen. Inne i båten er det laget museumsaktige utstillinger av Noahs familie sammen med rader av bur med dyrefigurer, inkludert dinosaurer.

Answers in Genisis er ung-jord-kreasjonister og mener at Gud skapte alt for ca 6000 år siden - mennesker, dinosaurer og alt annet. Dinosaurene var ifølge dem fortsatt til stede på tidspunktet for Noahs syndeflod. Forskere sier derimot at dinosaurene døde ut ca 65 millioner år før mennesket dukket opp, skriver NBC.

Ken Ham og gruppen hans har estimert at arken vil tiltrekke seg rundt to millioner besøkende det første året.

Motstand

Arken blir også møtt med motstand. En motstander av arken, lederen for en ateistgruppe kalt Tri-State Freethinkers, sier den religiøse temaparken vil være ulik alle andre i landet på grunn av sin avvisning av vitenskap.

– I utgangspunktet er denne båten en kirke som oppdrar vitenskapelig analfabetiske barn og lyver til dem om vitenskap, sier Jim Helton, som bor omtrent en halv time fra arken.

Han er også skeptisk til at attraksjonen har fått innvilget momskompensasjon til rundt 18 millioner dollar på bakgrunn av å være et religiøst foretak.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er et klart brudd på skillet mellom kirke og stat. Det de gjør er helt latterlig og noe annet sted tror jeg ikke det ville være tillatt, sier Helton.

Philip Steele, en av de tusenvis som fikk en tidlig forhåndsvisning av arken tirsdag, gjentok Hams ofte gjentatte kommentar at merverdiavgiften generert av arken ikke ville eksistere hvis arken ble aldri bygget.

– Jeg tror ikke de forstår det, sier Steele om arken kritikere.

–De vil være i stand til å beholde en del av momsen for å videreutvikle sin misjon, men det er det hele.