Paven i bønn under juleaftensm
...
Paven i bønn under juleaftensmessen. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix
Pave Frans: Gud er i skyggen i julen
Del
Julen er blitt tatt som gissel av en blendende materialisme som overskygger Gud og gjør folk blinde for sult, flyktninger og krig, sier pave Frans under juleaftenmessen i Peterskirken.

Julen handler om ydmykhet, enkelhet og mysterier, ifølge paven. Den er tatt som gissel av verdslighet og må befris, sa han i en kommentar som ikke sto i manuset.

– Hvis vi vil feire julen på autentisk vis, må vi tenke på følgende: Den skjøre enkelheten i et lite, nyfødt barn, ydmykheten, hengivenheten i de svøpte klær. Gud er der, sier han, ifølge nyhetsbyrået Reuters .

Han benyttet også anledningen til å minne tilhørerne om å huske på de mindre heldige barna under høytiden.

– Tenk på barn som gjemmer seg under bakken for å unnslippe bombardering, på gaten i en stor by, i bunnen av en båt overfylt med flyktninger.

LES: Paven har fått 50.000 bursdagshilsener

Paven er leder for verdens katolske befolkning på 1,2 milliarder mennesker. Rundt 10.000 deltok på messen i eller utenfor kirken julaften. Søndag holder paven 1. juledagstale til byen og verden – Urbi et Orbi – og juledagsmesse.

Pave Frans holder en baby Jesus-dukke under juleaftensmessen i Peterskirken i Vatikanet lørdag. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix
 

pave-frans-messe,utenriks,nyheter,fritid,høytider,europa,italia,julen,julefeiring,julehøytiden,jul,høytid,kristendom,kristendommen,gud,flyktninger,julemesse