Trond Blindheim (t.v.) underviser ved Markedshøyskolen. Jens Brun-Pedersen er pressesjef i Human-Etisk Forbund.

«Rettroende og litt totalitære»

Det var merkelappen Human-Etisk Forbund og pressesjef Jens Brun-Pedersen fikk på direkten, i radiodebatt med Trond Blindheim.

– Hvis det skjer noe i kristen regi, da er Human-Etisk Forbund (HEF) der med en gang, hevdet Trond Blindheim i radioprogrammet Her og nå på NRK P1 mandag ettermiddag.

Blindheim ble invitert i studio for å snakke om uttalelsene han kom med i et intervju med Dagen samme dag. Der kalte han humanetikerne for « vestlig Taliban».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Du kan høre radiodebatten i opptak her

Blindheim er utdannet sosiolog fra Universitetet i Oslo, og underviser i markedskommunikasjon og forbrukeratferd ved Markedshøyskolen.

«Litt som dyrevernerne»

I H er og nå dro han sammenligningen mellom HEF og dyrevernerne.

– Det blir litt som dyrevernerne i forhold til pelsdyrnæringen. Med en gang pelsdyrnæringen er på banen, kaster dyrevernerne seg på. For da er konflikten der. Det er fokus på forskjell, og da er mediene der med en gang. Men det er en glimrende kommunikasjonsstrategi. Så det å ha et tydelig fiendebilde, gjør at du kommer ofte i media.

Hevdet at HEF blir angrepet

Men merkelappen «litt rettroende og totalitære», som programleder Tron Soot-Ryen kom med, ville ikke Jens Brun-Pedersen hverken ha på seg eller forbundet. Han satte seg straks i offerrollen.

– Dette er en ny advent-tradisjon. Folk har fått skikkelig fyr på lampa og hver eneste førjulstid kommer det kraftige angrep på Human-Etisk Forbund, hevdet Brun Pedersen.

Debatten ble sendt direkte på NRK1, i programmet Her og nå. Du kan høre hele debatten i opptak her.

Les også
HEF kritiseres for kirkekritikk
Les også
– Noen rektorer er ondskapsfulle
Les også
Våre nye mørkemenn