Pakistanske soldater i Peshawar. Bildet er tatt etter et bombeangrep i slutten av november.

Taliban har tatt flere hundre som gisler på skole i Pakistan

Minst tolv elever er drept og flere hundre elever og lærere ble tatt som gisler i Taliban-opprørernes angrep en skole i Peshawar nordvest i Pakistan, ifølge sykehuskilder.

I tillegg er minst 40 personer såret i angrepet.

– Tilstanden til flere er kritisk, og de får behandling nå, sier talsperson Ejaz Khan på sykehuset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forsvarskilder opplyser at minst seks bevæpnede menn inntok den militærdrevne, offentlige skolen tirsdag. Det er trolig rundt 500 elever og lærere på skolen.

Her er de første TV-bildene (via NRK):
 

PakistanskeTaliban har tatt på seg ansvaret for angrepet og gisseltakingen. En talsperson for Tehreek-e-TalibanPakistan (TTP) sier angriperne har fått ordre om å drepe de eldste elevene på skolen.

– Våre selvmordsbombere har inntatt skolen. De har instruksjoner om ikke å skade barna, målet er militært personell, sier en annen talsperson i TTP.

De urolige stammeområdene ved grensen til Afghanistan har i lang tid vært base for ulike grupper væpnede islamister. Blant dem, i tillegg til den lokale gruppen Tehreek-e-Taliban Pakistan, er al-Qaida-tilknyttede opprørere og usbekiske og uiguriske krigere.

Ifølge TTP er angrepet en hevn for angrep i Nord-Waziristan, hvor den pakistanske hæren i sommer innledet en offensiv mot opprørere tilknyttet Taliban og al-Qaida.

Soldater har omringet skolen

En Reuters-journalist på stedet opplyser at det høres skyting fra bygningen, og at soldater har omringet skolen. Helikoptre fløy over området, og flere ambulanser kom til for å bistå sårede personer.

– Vi sto utenfor skolen og plutselig begynte skytingen. Det var kaos overalt, og barn og lærere skrek, sier skolebussjåfør Jamshed Khan til nyhetsbyrået Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En lærer opplyser at opprørerne angrep skolen under en eksamen.