REISENDE: Søndagsskolens ferske generalsekretær Gøran Byberg får en pendlertilværelse i sin nye stilling.

– Strategisk å nå barn med kristent budskap

Gøran Byberg (45) er ny generalsekretær i Søndagsskolen Norge. Fram til nyttår kombineres dette med å være prest i Sandnes. Fra årsskiftet blir han ukependler til Oslo.

– Jeg hadde ingen planer om å søke denne stillingen. Men et rekrutteringsbyrå tok kontakt, og jeg sa ja til en samtale, forteller Byberg til Dagen.

Han kommer fra Sola utenfor Stavanger, er gift og har tre barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gøran Byberg er utdannet ved Misjonshøgskolen i Stavanger, og har bred erfaring innen Den norske kirke, blant annet som trosopplærer og frivillighetskoordinator. I tillegg har han erfaring med team- og prosjektledelse. De tre siste årene har Byberg vært sokneprest i Bogafjell menighet i Sandnes.

Sorg

– Min store sorg som prest i 18 år har vært at få blir kristne i voksen alder. Derfor er det strategisk å nå barn som er mellom 4 og 14 år. Vi bruker i dag mye krefter på vedlikeholdsarbeid blant voksne, men jeg tror at vi burde benyttet mer ressurser på å nå barn og unge. I Bogafjell menighet har vi hatt anledning til å prioritere barne- og ungdomsarbeid.

Da jeg fikk utfordringen fra Søndagsskolen Norge, oppdaget jeg at dette kunne gi meg mulighet til å nå enda lengre ut med denne visjonen, og derfor svarte jeg ja, forteller Gøran Byberg.

Ukependler til Oslo

Fram til nyttår har han halv stilling både som generalsekretær og sokneprest. Men fra nyttår begynner Gøran Byberg for fullt ved hovedkontoret til Søndagsskolen Norge, og blir ukependler.

– Det er ikke aktuelt å flytte til Oslo. Jeg bor bare fem minutter fra Sola flyplass, og bruker to timer fra jeg drar hjemmefra og til jeg er på hovedkontoret, forteller han.

Byberg er for mange et nytt ansikt blant toppledere i Kristen-Norge. Han karakteriserer seg selv med følgende ord: Kreativ, arbeidsom, positiv og liker å jobbe i team.

Nye samarbeidspartnere

– Hvilke utfordringer ser du i arbeidet?

– Det er flere sentrale oppgaver, blant annet å få ut våre gode produkter til flest mulige. Dessuten er det viktig å følge opp over 6.000 frivillige ledere. Jeg satser også på å jobbe meg inn i vår visjon som er Jesus til barna, og å tydeliggjøre vår målsetting, svarer generalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han ser for seg et utvidet samarbeid om å drive søndagsskole i Kristen-Norge.

– Vi er en luthersk organisasjon, men jeg har tro på at vi kan nå videre ut ved å jobbe på tvers av ulike sammenslutninger, og dermed få kontakt med nye samarbeidspartnere, sier han.

Kreativitet

Den nye generalen forteller at det er et veldig positivt miljø med mye kreativitet i Søndagsskolen Norge.

– Det er stor vilje til å arbeide for at flere barn skal få høre om Jesus. Derfor er det spennende å tenke helhet sammen med gode medarbeidere. De har allerede gjort en god jobb for å stå bedre rustet til å møte utfordringer fremover, sier han.

Søndagsskolen Norge består i dag av 25 kretser, og den nye generalen ser for seg at det kan være aktuelt å slå sammen enkelte av dem.

– Det er allerede gjort et godt arbeid for å bedre vår organisering, og i dag er det hovedkontoret som har personalansvar og administrerer økonomien i kretsene.

Når det gjelder vår økonomiske situasjon, er den stabil og god, og det er også opparbeidet en buffer som sikkerhet, sier Gøran Byberg.

Søndagsskolen

Norsk Søndagsskoleforbund ble stiftet i 1889, og endret navn til Søndagsskolen Norge fra 2012

Visjonen er Jesus til barna, og oppdraget er å kalle og utruste frivillige medarbeidere

Det er i dag 1.200 søndagsskoler og grupper med 37.000 medlemmer og 6.200 ledere

Søndagsskolen har 45 ansatte og består av 25 kretser

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Innvandrerne skapte oppsving i menighetenNORKIRKEN KONGSBERG
Les også
La de små barn komme til meg
Les også
Der søndagsskole er lederskoleKopterne