Israel har ikke utført militær
...
Israel har ikke utført militære operasjoner på Gazastripen etter at Hamas ved midnatt erklærte våpenhvile. Hæren ber sivile oppføre seg som normalt. Foto: AP Photo/Khalil Hamra/NTB scanpix
Stille på Gaza etter at Hamas erklærte våpenhvile
Del
Israel har ikke utført militære operasjoner på Gazastripen etter at Hamas ved midnatt erklærte våpenhvile. Hæren ber sivile oppføre seg som normalt.

– Vi har besluttet å opprettholde sivile rutiner i områdene rundt Gazastripen, skriver den israelske hæren på Twitter lørdag morgen.

Israel har ikke bekreftet at de godtar våpenhvilen med Hamas, men en talsperson har sagt at de militære operasjonene på Gazastripen opphører.

Hamas sa natt til lørdag at de vil legge ned våpnene.

– Takket være innsats fra Egypt og FN har vi kommet fram til en avtale om å vende tilbake til den siste tidens fred mellom Israel og palestinske grupperinger, sier Hamas-talsmann Fawzi Barhoum natt til lørdag.

Våpenhvilen fra Hamas kom etter at en israelsk soldat fredag ble skutt og drept av en palestinsk snikskytter, ifølge det israelske forsvaret. Samme dag ble fire palestinere, hvorav minst tre var Hamas-medlemmer, drept da israelske fly og stridsvogner angrep mål over hele Gaza.