En palestiner står ved den mil
...
En palestiner står ved den militante observasjonsposten som søndag ble rammet av et israelsk granatangrep. Foto: Khalil Hamra, AP/NTB scanpix
Palestinske militante drept i israelske angrep på Gazastripen
Del
Tre palestinske menn, to av dem medlemmer av en islamistisk terrorgruppe, døde i et israelsk granatangrep mot en observasjonspost på Gazastripen, ifølge lokale sykehuskilder.

De tre palestinske mennene var alle i 20-årene og ble drept av en granat som ble avfyrt fra en israelsk stridsvogn søndag. Granaten ble skutt mot en observasjonspost som tilhører den militante gruppen Islamsk jihad like utenfor byen Rafah helt sør på Gazastripen.

Ifølge al-Quds-brigaden, som er Islamsk jihads væpnede fløy, er to av de drepte var deres medlemmer. Det er ikke kjent om den tredje mannen som ble drept også tilhørte den militante gruppen.

Islamsk jihad er den nest største væpnede gruppen på Gaza etter Hamas.

Det israelske militæret har bekreftet angrepet og sier det var en gjengjeldelse for en sprengladning som en gruppe palestinere plasserte nær grensegjerdet på Gazastripen. De opplyser videre at gjenstanden detonerte uten at israelske soldater ble såret.

Lørdag kveld angrep israelske kampfly to Hamas-mål på Gazastripen, ifølge palestinske sikkerhetskilder. Ett av målene var et anlegg i Rafah som tilhører Ezzedine al-Qassam-brigadene, den islamistiske Hamas’ væpnede gren, ifølge kilden. Det andre angrepet skal ha vært rettet mot et mål i midten av Gazastripen.

Det israelske militæret har i en uttalelse sagt at deres kampfly «traff militære mål i en bygning tilhørende terrororganisasjonen Hamas sør på Gazastripen», og de nevnte kun det ene angrepet.

NTB-TT-AFP

paywall
paywall