BRANN: En israelsk traktor slu
...
BRANN: En israelsk traktor slukker en av brannene som ble påtent av Hamas, nær grensen til Gazastripen. Foto: Tsafrir Abayov, AP / NTB scanpix
Hamas får kritikk for dyremisbruk
Del
Dyrevernorganisasjon reagerer kraftig på Hamas’ bruk av en falk til å frakte en brannbombe over grensegjerdet mellom Israel og Gazastripen.

Som en del av angrepene mot Israel har Hamas tatt i bruk flyvende lekedrager til å frakte brannbomber over grensegjerdet mellom Israel og Gazastripen. Målet er å starte branner på israelsk side. De siste månedene har nesten 10.000 mål med jord har brent til grunnen som følge av branndragene, ifølge Jerusalem Post.

Denne uken fant imidlertid Hamas en ny metode for å frakte brannbomber over grensegjerdet.

En falk med en brannbombe festet til det ene beinet ble nylig funnet død i et tre i en israelsk nasjonalpark ved grensen til Gaza.

DYREMISHANDLING: Falken som ble brukt av Hamas til å starte en brann i Israel døde da den satt seg fast i et tre. Foto: Skjermdump, Twitter

– Uakseptabelt

Handlingen skaper sterke reaksjoner i sosiale medier, blant annet fra dyrevernorganisasjonen People For Ethical Treatment of Animals (PETA).

«Dyr sverger ikke troskap til noen nasjon, velger ikke side og kan bare stole på at mennesker viser dem nåde, og det er uakseptabelt å bruke dem som våpen i krig», skriver organisasjonen på Twitter.

PETA fordømte bruken av dyr i krigføring. Foto: Skjermdump

PETA er kjent for å avsløre mishandling av dyr og dokumentere handlingene ved å legge ut videoer på internett.

Det var COGAT, et israelsk organ som har ansvar for å koordinere Israels aktivitet på Vestbredden og Gaza, som delte bildet av den døde falken på Twitter. COGAT har også flere ganger dokumentert skadene Hamas-branner har påført israelske jorder.

Advarer Hamas

Det israelske forsvaret (IDF) har gitt Hamas frist til fredag til å stoppe med å sende brannbomber mot Israel. IDF har advart Hamas om at det kan bli aktuelt å bruke militær makt inne på Gazastripen dersom aktiviteten ikke tar slutt.

Det vil i så fall være første gang siden Gazakrigen i 2014 at Israel har styrker inne i Gaza.