Skjermdump: Gategalleriet/Inst
...
Skjermdump: Gategalleriet/Instagram
Listhaug-maleri stilles ut
Del
Maleriet av Listhaug ble først solgt. Nå har kjøperen brakt bildet tilbake til folket.

«Making a Martyr» av kunstneren AFK ble tatt ned og restaurert av en gruppe studenter. Det ble senere solgt til en privat kjøper for 300.000 kroner.

Nå har kjøperen donert bildet til veldedighet. Bildet stilles ut i Gategalleriet i Bergen hvor publikum kan donere penger til Kreftforeningen. Bildet skal stilles ut førstkommende onsdag i Gategalleriet i Bergen.

TV2 skrev tidligere at kjøperen donerte bildet til Tore Gudmestad, faren til Thea Steen som døde av kreft i fjor. Hun ble kjent fordi hun blogget om sykdommen sin og startet kampanjen «Sjekk deg». 

– Det betyr mye for oss at kunstneren får utstilt dette bildet i galleriet. Han ønsket at bildet skulle henge litt lenger på gaten, nå kommer det tilbake til folket ved at publikum kan se det i galleriet, sier Christer Holm, eier av Gategalleriet.

Gategalleriet har i flere år solgt bilder av AFK. 

Holm forteller at Listhaug-maleriet kommer til å henge i Gategalleriet en periode før det skal få en fast plassering.

– Forventer dere mye publikum i uken som kommer?

– Ja, vi forventer mye publikum. Allerede da vi tok bildet ut av bilen og inn i Galleriet snudde folk seg og tok bilder, sier Holm.

listhaug,sylvi listhaug,gatekunst,afk,martyr,gategalleriet,kreftforeningen,kunst,thea steen,tore gudmestad,christer holm