Derfor har Gunnar (17) anlagt Luther-sveis

Da Gunnar Salmelid skulle ha fagsamtale i religion om blant annet Martin Luther, fikk han like godt klippet håret i munkefrisyre.

– Jeg tenkte at det kunne passe, forklarer han.

En kamerat var behjelpelig med å barbere «måne» på toppen, og klippe rundt kanten nede. Far til Gunnar la i går ut et bilde av sønnen på Facebook der han skriver: «G i anledning fagsamtale i religion påKvitsund i dag, blant annet omMartin Luther. Stolt over at sønnen tar skoleoppgavene seriøst».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frisyren hjalp

Når Dagen ringer er fagsamtalen over, med godt resultat: 5/6. Gunnar velger å tro at frisyren hjalp, men kunne ikke svare på lærerens spørsmål om han visste hva sveisen het, og hvorfor munkene hadde slik sveis.

– Det burde jeg jo ha pugget på forhånd, sier han i etterpåklokskapens lys.

Han forteller at folk han kjenner synes hårklippen er morsom, og at den har generert mange positive tilbakemeldinger.

– Jeg synes absolutt at det bør bli mote, for jeg har så godt som bare fått positive kommentarer. Vi får se om et par måneder, om det har slått gjennom, sier han.

Forskrekket

– Hva synes du om frisyren selv?

– Jeg blir jo litt forskrekket hver gang jeg går forbi et speil. Egentlig er det bare gøy, men for å være ærlig, så er det jo ikke fint.

Etter at han var blitt klippet mandag, måtte han som snarest en tur innom butikken i nærområdet.

– Det var litt flaut, og litt skummelt, medgir han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvor lenge har du tenkt å beholde frisyren?

– Etter planen hadde jeg tenkt å få klippet meg i går, men jeg og kameratene mine holder på med et filmprosjekt som heter «Gunnars kjeller». Vi lager litt sketsjer og morsomme klipp som vi setter sammen til episoder, og som vi legger ut på youtube. Av hensyn til det beholder jeg nok frisyren et par dager til.

– Hadde du spart håret med tanke på å anlegge munkefrisyre?

– Nei, det var bare et dumt innfall vi fikk. Jeg angrer ikke foreløpig, men det kan jo fort skje.

– Hvilket forhold har du til Martin Luther?

– Jeg er jo veldig glad for at reformasjonen kom. Utover det har jeg ikke noe forhold til Luther, bortsett fra at han er protestant.