SMYRNA: Arbeidet med nødvendige søknader er allerede i gang med sikte på å starte et nytt skoleår med bibelskole i Drammen høsten 2015. Illustrasjonsbilde. Foto: Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Søker om å få flytte bibelskole til Drammen

Styret i Stiftelsen Smyrna Bibelinstitutt har bestemt å søke Utdanningsdirektoratet om tillatelse til å starte bibelskole i Drammen.

Bibelskolen er drevet av De Frie Evangeliske Forsamlinger (DFEF) i Norge. Den ble opprettet i 1974 og har vært lokalisert i Re kommune i Vestfold.

Nå er styret kommet til at det ikke lenger er mulig eller forsvarlig å fortsette driften av internatskole etter flere år med lavt elevtall, framgår det av i en redegjørelse på skolens nettsider.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ressurskrevende

«Drift av internatskole er svært kostbart og ressurskrevende, mange unge i dag søker også i større grad til byer og urbane strøk, når de skal gå på skole. Troens Bevis flyttet for få år siden sin bibelskole fra Sarons Dal, Kvinesdal til Oslo. Gå Ut senteret til Normisjon har i bestemt å flytte sin skole fra Hurdal til Trondheim» skriver styreleder Bjørn Tangen og daglig leder Kjell Ohldieck.

Vital menighet

De påpeker at hensikten med å drive bibelskole er å utruste mennesker slik at de kan få et rikt personlig kristenliv og settes i stand til tjeneste for Gud i hverdagsliv. Det tror de man heretter lettere kan oppnå ved å flytte bibelskolen til DFEFs menighet i Drammen, som er en av bevegelsens mest vitale forsamlinger på Østlandet. Den har også det største og mest levende ungdomsarbeidet, ifølge redegjørelsen.

«Det gir gode muligheter for positiv utvikling og vekst både for menigheten og for bibelskolen», skriver ledelsen.

Arbeidet med nødvendige søknader er allerede i gang med sikte på å starte et nytt skoleår i Drammen høsten 2015. En bred presentasjon av det nye skoletilbudet skal etter planen være klar i mars.

Selger eiendom

En konsekvens av den beslutning styret har fattet er at eiendommen Solvoll i Re kommune nå legges ut for salg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange brikker må falle på plass for at dette kan gjennomføres, og det jobbes under et sterkt tidspress. Men styret håper og ber om at alt må legge seg tilrette på en god måte, slik at en nystart av bibelskolen vil bli til nytte og velsignelse for mange unge mennesker, og også for Guds rikes fremme og for DFEF-fellesskapet.

Les også
Flytting skal sikre videre skoledriftGå ut senteret
Les også
Jesus kommer snart
Les også
– La de unge få bestemme