Prest drept i gisselaksjon i kirke i Normandie

En 84 år gammel fransk prest ble drept, og en annen person ble livstruende såret, da to menn bevæpnet med kniv tok seg inn i en kirke nord i Frankrike tirsdag.

Ifølge franske medier tok mennene seg inn i kirken i Saint-Étienne-du-Rouvray, en forstad av Rouen i Normandie, via en bakdør under morgenmessen. Den 86 år gamle presten Jacques Hamel, to nonner og to kirkegjengere ble tatt som gisler.

En tredje nonne greide å unnslippe og fikk varslet om dramaet. Politiets spesialstyrke var raskt på plass og da gisseltakerne kom ut på kirketrappa, ble de skutt og drept.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Strupen skåret over

Ifølge en politikilde ble Hamel funnet drept med strupen skåret over. Et annet gissel ble funnet med knivskader i halsen og svevde tirsdag ettermiddag mellom liv og død, opplyser franske myndigheter.

Erkebiskopen i Rouen, Dominique Lebrun, bekrefter opplysningen om at den aldrende presten ble drept.

UtenriksministerBørge Brende (H) fordømmer kirkeangrepet på det sterkeste.

– Jeg fordømmer på det sterkeste det barbariske drapet på en prest i en fransk kirke. Dette var en feig og avskyelig voldshandling, skriver Brende i en Twitter-melding.

Ukjent motiv

Identiteten til de to gjerningsmennene er ikke kjent, men ifølge politikilder hadde den ene av dem skjegg og var iført et muslimsk hodeplagg.

– Etterforskningen pågår, det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål, sier en talsmann for innenriksdepartementet i Paris,Pierre-Henry Brandet.

Politiaksjonen var over etter 40 minutter, og etter at kirken var grundig gjennomsøkt ble det konkludert med at gjerningsmennene ikke hadde plassert sprengstoff i den.

Hollande til Normandie

Frankrikes presidentFrançois Hollande kom også raskt til Saint-Étienne-du-Rouvray. Der ble han orientert av politiet om hendelsen. Det samme ble innenriksministerBernard Cazeneuve.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

StatsministerManuel Valls sier han er sjokkert over «det barbariske angrepet på en kirke». På Twitter sier han at hele Frankrike og alle katolikker er blitt såret i dag.

«Vi står sammen», skriver statsministeren.

Beredskapen er høy i Frankrike etterterroraksjonen i Nice for bare to uker siden. Der ble 84 mennesker drept da en lastebil pløyde seg inn i folkemengden som hadde samlet seg påPromenade des Anglais for å se på fyrverkeriet på nasjonaldagen.