Franske sikkerhetsstyrker og h
...
Franske sikkerhetsstyrker og hjelpemannskaper omringer bilen den antatte gjerningsmannen bak onsdagens bilangrep utenfor Paris. Foto: AP / NTB scanpix
Politikilde: 37-åring bak bilangrep mot soldater i Paris
Del
Den antatte gjerningsmannen bak bilangrepet i en Paris-forstad onsdag, var kjent for fransk politi fra tidligere, ifølge en politikilde.

Den antatte gjerningsmannen skal være en 37 år gammel mann fra Algerie, som hadde lovlig opphold i Frankrike, ifølge en politikilde.

Kilden, som uttaler seg anonymt ettersom han ikke har tillatelse til å snakke om den pågående etterforskningen, sier til nyhetsbyrået AP at mannen er kjent for politiet i forbindelse med mindre forbrytelser. Han er ikke tidligere domfelt.

LES: Frankrike åpner terror-etterforskning av bilangrep på soldater

Franske medier har identifisert mannen, og skriver at han bor i en av forstedene til den franske hovedstaden. Politiet aksjonerte mot et bygg i forstaden onsdag kveld.

I Paris-forstaden Levallois-Perret ble seks soldater skadd da en bil kjørte dem ned onsdag morgen. En mann ble pågrepet, og franske myndigheter har bekreftet at den pågrepne er den samme som sto bak angrepet.

Gjerningsmannen ble pågrepet på A16-motorveien nord for Paris. Han ble såret da politiet skjøt mot ham under pågripelsen. Han får behandling på sykehus, og tilstanden hans er ifølge BFMTV alvorlig, men stabil.