TIL JERUSALEM: Argentinas Lion
...
TIL JERUSALEM: Argentinas Lionel Messi har meldt sin ankomst til Jerusalem førstkommende lørdag. Foto: Natacha Pisarenko, AP Photo / NTB scanpix
Palestinsk aksjon mot Lionel Messi
Del
Lederen av palestinerenes fotballforbund ber fotballfans brenne bilder av argenstinske Lionel Messi, dersom han spiller landskamp i Jerusalem.

Som del av oppkjøringen til Fotball-VM, skal Argentina møte Israel på Teddy Kollek stadion i Jerusalem lørdag. Det er stor interesse rundt privatlandskampen, ikke minst siden den argentinske stjernepilleren har meldt sin ankomst.

Det palestinske fotballforbundet er imidlertid ikke glad for at kampen skal spilles i Jerusalem. Forrige uke skrev leder Jibril Rajoub til sin argentinske kollega og advarte om at Israel vil bruke kampen i politisk øyemed, melder Yedioth Ahronot.

Det var opprinnelig meningen at kampen skulle spilles i Haifa, men israelske myndigheter bidro med midler for å flytte den til hovedstaden.

– Den israelske regjeringen har gjort et vanlig sportsarrangement om til et poltisk redskap. Kampen er nå en del av feiringen av staten Israels 70-årsjubileum, skrev Rajoub i brevet.

– Viktig symbol

Søndag startet han en kampanje mot Argentina der Messis deltakelse vektlegges på en særlig måte.

– Han er et viktig symbol og derfor gjør vi han til et mål for kampanjen. Vi ber alle om å brenne bilder av han samt fotballdrakter med navnet hans på. Vi håper fremdeles at han vil la være å møte opp til kampen, sa Rajoub til reportere etter å ha besøkt Argentinas representasjonskontor i Ramallah.

paywall
paywall
paywall