TIL JERUSALEM: Argentinas Lionel Messi har meldt sin ankomst til Jerusalem førstkommende lørdag.

Palestinsk aksjon mot Lionel Messi

Lederen av palestinerenes fotballforbund ber fotballfans brenne bilder av argenstinske Lionel Messi, dersom han spiller landskamp i Jerusalem.

Som del av oppkjøringen til Fotball-VM, skal Argentina møte Israel på Teddy Kollek stadion i Jerusalem lørdag. Det er stor interesse rundt privatlandskampen, ikke minst siden den argentinske stjernepilleren har meldt sin ankomst.

Det palestinske fotballforbundet er imidlertid ikke glad for at kampen skal spilles i Jerusalem. Forrige uke skrev leder Jibril Rajoub til sin argentinske kollega og advarte om at Israel vil bruke kampen i politisk øyemed, melder Yedioth Ahronot.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var opprinnelig meningen at kampen skulle spilles i Haifa, men israelske myndigheter bidro med midler for å flytte den til hovedstaden.

– Den israelske regjeringen har gjort et vanlig sportsarrangement om til et poltisk redskap. Kampen er nå en del av feiringen av staten Israels 70-årsjubileum, skrev Rajoub i brevet.

– Viktig symbol

Søndag startet han en kampanje mot Argentina der Messis deltakelse vektlegges på en særlig måte.

– Han er et viktig symbol og derfor gjør vi han til et mål for kampanjen. Vi ber alle om å brenne bilder av han samt fotballdrakter med navnet hans på. Vi håper fremdeles at han vil la være å møte opp til kampen, sa Rajoub til reportere etter å ha besøkt Argentinas representasjonskontor i Ramallah.

Les også
Chelsea-eier blir israelsk statsborger
Les også
Israel vil nekte Hamas-fanger å se fotball-VM
Les også
Gir rødt kort til antisemittismen
Les også
Israelsk fotballag vil hete «Trump»
Les også
Johnson sier Putin vil bruke fotball-VM på samme måte som Hitler brukte OL