SLUTT: Vidar Nisja må vinke farvel til Viking-publikumet etter åtte og et halvt år i Stavanger-klubben.

Viking-veteran takker for seg med bibelvers

Vidar Nisja (29) får ikke lenger spille for Viking, men han spiller fortsatt på lag med Paulus.

Den mangeårige Viking-spilleren har fått beskjed om at han fritt kan finne seg en ny klubb neste sesong etter 304 kamper og 55 scoringer for laget fra Stavanger. Dermed blir søndagens kamp mot Mjøndalen hans siste i den mørkeblå trøya.

Toppscorer

Nisja kommer fra Vigrestad på Jæren og også har en håndfull sesonger i Bryne bak seg. Fra sin midtbaneposisjon ble Nisja toppscorer i Viking både i 2012 og i 2014. I 2012 ble han også kåret til «Årets Viking-spiller». Men nå er det altså slutt etter at kontrakten hans går ut ved sesongslutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han uttrykker skuffelse over ikke å ha fått ny kontrakt, men ser også fram til nye utfordringer.

– Nå skal det bli kult å prøve noe nytt, og det kan gi meg et løft, sier han.

– Det er litt merkelig at det er over etter åtte og et halvt år, men samtidig var det greit å få en avklaring. Det blir både en lettelse og litt vemodig når vi søndag spiller sesongens siste kamp. Viking stadion har vært som et hjem for meg, sier Nisja videre til Stavanger Aftenblad.

Viser til Paulus

Avskjeden har han allerede markert på følgende måte på Vikings hjemmeside:

«Helt til slutt vil jeg bare minne om at selv om det ikke har blitt mange medaljer i mine snart ni år som vikingspiller, så kan den viktigste seierskransen ikke vinnes på noe idrettsanlegg i hele verden. Derfor vil jeg avslutte med Paulus sine ord til filipperne:

“Mine søsken, jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det. Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, og jager fram mot målet, mot den seierskransen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus.” (Filipperne 3, 13-14.)»

Og det som ligger foran kan komme til å skje på høyt sportslig nivå det også, om vi skal tro Stavanger Aftenblad. Nisja er nemlig ønsket av to eliteserieklubber samt av Sandnes Ulf på nivået under, ifølge Aftenbladet på nett.

Profilert kristen

Nisja kommer fra tjukkeste Jæren der bedehusene ligger tett og gudstro er svært vanlig. Han har aldri lagt skjul på at troen er viktigere enn noe annet for ham – noe han ga uttrykk for i intervju med Dagen allerede i 2008.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han omtales som en del av ryggraden i Vikings lag, og i kommentarfeltet i Stavanger Aftenblad får Nisja bare godord. Det finnes ikke snev av antydning om at han burde holde sin tro for seg selv i avskjedens stund.

Én bekjentgjør at han ikke skal fornye sesongkortet sitt på Viking stadion etter Nisjas sorti, mens flere ønsker Nisja velkommen noen kilometer sørover, til rivalen Sandnes Ulf som har ambisjoner om å spille fotball på høyeste nivå igjen.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
- Den kristne tro er viktigst for meg
Les også
– Hvis «Ja til å bære korset»-siden får mer enn 100.000 likes, tatoverer jeg et kors
Les også
Tar med seg Jesus opp i 1. divisjonKFUM fotball
Les også
Idrettspresidenten vil ha slutt på tribune-alkohol
Les også
Populært med asylKRIK for innvandrereAsylKRIK
Les også
Topptreneren snakker åpent om sin kristne troJurgen Klopp
Les også
Fotballtrener fikk åndelig overraskelseAmazing Grace / O nåde stor