Foto: Troens Bevis
Foto: Troens Bevis
– Vekkelsesmøter i Edvardsens ånd
Del
Sommerstevnet er over for i sommer, men møtene fortsetter i Sarons Dal.

For ett år siden opplevde Per Harry Selseng å bli fornyet i sin tro under sommerstevnet i Sarons Dal . Nå jobber han og kona Mona for at andre skal få oppleve det samme. Uka etter stevnet inviterer de til teltmøter i Sarons Dal.

– Vi tror vekkelse går ut og ikke inn døra, sier Mona Selseng til Troens Bevis .

Per Harry Selseng og kona Mona Selseng. Foto: Bente R.Thakre/Troens Bevis
 

Hun er datter av Aril Edvardsen og forteller at ideen om et vekkelsestelt opprinnelig var evangelistens egen. Nå har hun og ektefellen opprettet en stiftelse som heter «Vekkelsesteltet», og i sommer holder de to teltmøter for å oppmuntre kristne til å fortelle om Jesus.

LES: Tar farvel med teoretisk tro

Første vekkelsesmøte ble holdt mandag kveld, og planen er å fortsette med kampanjen ut uka, med ekteparet er åpne for å fortsette enda lenger.

– I Arils ånd

Sten Sørensen i Troens Bevis er kjempeglad for at ekteparet Selseng holder fast på visjonen de har fått.

– Vekkelsesmøtene er helt i Aril Edvardsens ånd, som selvfølgelig er veldig artig for oss.

De to har fått en visjon gjennom Arils teltmøter og i sommer går de helt og fullt for visjonen Gud har gitt dem, forteller han.

Troens Bevis stiller sitt anlegg til disposisjon for vekkelsesmøtene.

Sten Sørensen, stevnesjef under sommerstevnet i Sarons Dal. Foto: Stein Gudvangen
 

– Vi verdsetter all utadrettet virksomhet her i distriktet og synes det er flott at Mona og Per Harry satser på teltmøter for å nå nye mennesker og som virker til fornyelse for Guds folk, sier Sørensen.

Forlenget kampanjen

Det var ekteparet selv som gikk til innkjøp av møteteltet, som i mai ble satt opp på Opofte, et knutepunkt mellom Kvinesdal, Lista og Flekkefjord.

Ifølge Edvardsens datter var responsen god.

– Det var veldig bra på Opofte, og vi forlenget kampanjen til fire uker, forteller hun til Dagen.

Har bedt om vekkelse

Ekteparet Selseng har fått med seg at den eldre generasjonen på Opofte i flere år har bedt om vekkelse i bygda.

– Det er fint om folk blir frelst, og folk har blitt frelst, men hensikten i første omgang er å vekke opp de kristne, understreker ekteparet.

LES OGSÅ: På denne scenen finner du ingen musikere

De mener det ikke er tilfeldig at Opofte var utgangspunktet for vekkelseskampanjen. Historien vil ha det til at bygda var rasteplass for Olav Den Helliges kristningsferd gjennom Norge.

Gamle vekkelsesvenner

I sin tid kjøpte Aril Edvardsen et vekkelsestelt som da ble satt opp på Bjerkreim. Ekteparet har blitt oppmuntret av at gamle kjenninger av Edvardsen er blant dem som har deltatt på de første vekkelsesmøtene.

Til Troens Bevis sier Mona Selseng at det er veldig gøy å oppleve at folk som var med på farens første teltmøter på Bjerkreim og spilte i band med ham har tatt turen til Opofte. – Det er veldig gripende og noe vi har satt stor pris på, sa hun.

Det er Henning Gustavsen som taler og lokale sangkrefter som bidrar på vekkelsesmøtene. Andre uka i august drar Vekkelsesteltet videre til Bryne og Klepp og settes opp ved gamle Thu skole.

* En god oversikt over det som skjer i Kristen-Norge i sommer finner du på Stevneguiden.no