BØNN: Mange hender foldes rundt om kring i verden på dine vegne. Det er målet til bønneappen Instapray, sier grunder Fryderyk Ovcaric på appens nettside.

Ny bønne-app kobler verden sammen

Ber du en bønn i Norge, så kan hele verden be sammen med deg.

Bønneappen «Instapray» er en tjeneste man kan laste ned på mobilen som gjør at bønnene du skriver kan bli lest av mange andre rundt om kring i verden. Her kan man fortelle om sine opplevelser og be folk om støtte. Man mottar ikke «likes» slik det ellers er vanlig på sosiale medier, men «prayers.»

LES: Denne appen gjør Israel tryggere

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Jeg vil gjerne be for min familie og meg selv. Ber om at min kone skal finne en jobb snart, jeg tror på en Gud som sørger for våre behov», skriver Alex fra Arizona i USA.

«Kjære Gud, ber om mer styrke og energi. Jeg har vært lat og passiv alt for lenge», ber Elisabeth Heo fra Sør-Korea.

«Jeg ber om svar. Jeg pleier ikke å be ofte, helst når jeg sliter, men hva skal jeg gjøre? Er det synd å ikke ha så mye tro?» skriver en jente på 14 fra Fiji.

Under hver bønn strømmer kommentarene inn, og antall bønner stiger. For hver bønn kommer et brukernavn og et land opp på skjermen: «Sara Kate har bedt for deg fra New Zealand,» står det for eksempel. Eller «Enzo Sinsi har bedt for deg fra Italia».

Noen skriver inn kommentarer i tillegg. «Stol på Gud, han vil vise deg sannheten gjennom sitt ord», oppmuntrer Elthsenn fra Filippinene.

Det finnes over 43 millioner bønner på appen, og stadig flere kommer til. Mennesker forteller om problemer med alkohol, ensomhet, mobbing, utroskap, i tillegg til spørsmål om veiledning, bibelvers og takkesalmer.

Bønn har stor kraft

Instapray ble startet i 2012, og har nå medlemmer fra 195 land, inkludert Norge.

Evangelisten Håkon Fagervik fra bønnesenteret i Levanger hadde ikke kjennskap til Instapray da Dagen tok kontakt, men han stiller seg positiv til appen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi opplever at flere tusen henvender seg til bønnesenteret for forbønn, og vi har faktisk snakket om å lage en bønne-app som folk kan bruke, en slik som denne her, bare med spesielt fokus på Norge.

Fagervik ser på bønn som et rop om hjelp fra oss svake mennesker.

– Vi trenger Guds hjelp på mange områder i livet. Bønn er et signal opp til himmelen. Det er sterke løfter knyttet til det at flere ber sammen.

LES OGSÅ: Bibel-app gjør Apple-suksess

Han understreker at hver enkelt bønn har stor kraft, men han tror også det er en styrke å stå mange sammen.

– Det er fantastisk at Gud har gitt oss et sånt redskap som en app. Jeg er takknemlig for hver mulighet vi får til å be å søke Gud. Det er ikke er noen linjer og begrensning på bønn. Bønnen går over alle grenser, det er sterkt å være med å be for andre.

«Repray»

«Instapray» består ikke bare av bønner, men bibelvers, oppmuntringer og bilder som brukere kan laste opp.

«Ikke tenk at Gud snur ryggen mot deg når du ikke er trofast mot han. Han er alltid trofast, selv når vi ikke er det. 2 Timoteus 2:13» oppmuntrer Anel Westhuizen fra Sør-Afrika i ett innlegg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På appen kan man kan selv velge kategorier, blant annet «skole», «håp», «forhold» og «naturkatastrofer» for å finne bønner eller bibelvers som omhandler et spesifikt tema. Det er også mulig å trykke «repray» (be igjen) på andres bønner om man ønsker at de skal bli oppdaget av flere. Forkynner og tidligere bønneleder Astrid Nestvold tror en app som er tilgengelig for folk hele døgnet er veldig positivt.

– Det er gjennom bønn Gud kan få gjort sitt verk. Problemer løses og mennesker blir satt i frihet. At denne appen har fått stor oppslutning tror jeg er fordi det er et stort behov etter bønn hos folket. Det å stå sammen er en styrke, tror Nestvold.

Nestvold opplever at det har vært større oppslutning rundt bønn de siste årene.

– Det har vært en positiv utvikling ved at flere og flere bønnenettverk har kommet sammen, både nasjonalt og internasjonal. Det bygges opp en bønnearmé.

Amerikaneren Fryderyk Ovcaric fra California står bak Instapray. Han startet appen med et mål om å koble verden sammen i bønn, forteller han på appens nettside.

– Jeg ville lage en plass hvor mennesker kunne komme sammen og støtte hverandre. Et felleskap hvor alle er akseptert, og kan utvikle seg i sin tro uten frykt for verden rundt. Å lese det som skrives på Instapray gir meg håp for en bedre framtid.

Instapray

Appen ble startet 20. august 2012.

Appen inneholder i dag over 43 millioner bønner.

Man kan markere bønner som besvart, i tillegg til å dele bønner på andre sosiale medier.

Appen har medlemmer fra 195 land.

Kilde: Instapray.com

Les også
Denne appen skal gjøre Israel tryggere
Les også
De fleste tog går som normalt etter app-trøbbel
Les også
Pubertet på NRK vekker reaksjonerNewton
Les også
UD advarer Hellas-turister mot tomme minibanker
Les også
Rakettalarm på GolanhøydeneIsrael-korrespondenten