KJENT: Hilde Hauge har kjent familien French siden 90-tallet.

Hun ber for Joshua og familien daglig

Hilde Hauge fra Kristiansand er en av mange som ber jevnlig for Joshua French, og hun har tro på at saken skal få en god utgang.

Joshua French har snart sittet seks år i fengsel i Kongo.

– Helsen til Joshua er stabilt dårlig, ifølge moren?

– Ja, og derfor håper jeg også at Gud svarer snart, for det begynner å haste med å få han hjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Indiske kristne har startet en bønne- og fasteaksjon for Joshua French som sitter fengslet i Kongo. Sterke bånd knytter dem til Joshuas besteforeldre, som var misjonærer i India.

Ligger på hjertet

Hun forteller at familien ligger henne på hjertet, og at de står på bønnelisten.

Hauge har kjent Joshua siden han var liten gutt, og synes det har vært sterkt å følge med på hans historie. Hun var sammen med Kari Hilde i et husfellesskap, der de også ber jevnlig for han.

– Alle som på en eller annen måte kjenner henne, ber for situasjonen. Da jeg var på påskeretreat på Lia gård, fikk jeg vite at også de ber for Joshua. I tillegg vet jeg at der er en del kristne bønnenettverk verden over som har sagt at de vil be.

Oppstandelseskraft

Hauge forteller om en konkret opplevelse fra i fjor, da hun satt og ba sammen med Kari Hilde French og Randi Marie Eide, som besøkte Joshua i Kongo.

– Under bønnestunden ble jeg så minnet på dette med Jesu oppstandelseskraft, hvor mektig den er. Den har seiret over død, håpløshet og motløshet. Etter det har jeg bedt om at Jesu oppstandelseskraft skal være med og sette Joshua fri. Der ligger det et veldig håp, selv når ting synes håpløse.

– Vi må be om et under, konstaterer hun.

Hun tror faste er et verktøy i ekstra vanskelige situasjoner, og sier at det er sterke løfter knyttet til bønn og faste i Bibelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Men det er viktig å huske på de rundt også; på moren, samboeren og på søsteren, føyer hun til.

Les også
Fødselsdag og faste for Joshua FrenchJoshua French
Les også
Joshua French er tilbake i fengsel
Les også
– Joshua har alvorlig malaria
Les også
Advokat kritiserer UDs håndtering av French-saken