Over 160 funnet omkommet etter forlis utenfor Egypt

162 omkomne er hittil brakt i land etter at en båt med flere hundre migranter kantret utenfor den egyptiske havnebyen Rosetta tidligere i uka. Tallet ventes å stige ytterligere.

Ifølge egyptiske myndigheter overlevde 163 personer da båten med opptil 450 personer kantret onsdag. Forsøket på å finne de mange savnede pågikk fortsatt fredag.

IfølgeDen internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) er det 111 egyptere, 26 sudanere, 13 eritreere, én syrer og én etiopier blant de overlevende. Båten var på vei til Italia, og fire personer er pågrepet mistenkt for menneskesmugling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Over 300.000 flyktninger og migranter har tatt seg til Europa overMiddelhavet så langt i år, ifølgeFN. Nærmere 3.400 personer har mistet livet underveis.

Båtturen mellom Egypt og Italia tar over ti dager med små fiskefartøy og gummibåter, men det er stadig flere som bruker denne ruten, opplyste sjefen forEUs grensebyrå,Frontex, i sommer.

Etter at landene på Balkan stengte grensene i våres, er det langt færre som ankommer de greske øyene fra Tyrkia. I stedet har trafikken fra Nord-Afrika til Italia økt, en tur som er langt farligere enn den korte strekningen mellom Tyrkia og øyene øst i Egeerhavet.