Partiene på Stortinget møttes til nytt møte om Syria-flyktningene fredag morgen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Partene i Syria-forhandlingene møtes igjen til neste uke

Stor avstand, men et grunnlag for videre samtaler, er opposisjonens dom over skissen regjeringspartiene la fram i Syria-forhandlingene fredag.

Etter et drøyt en og en halv times møte fredag morgen, gikk partene hver til sitt i 10.30-tiden. Under møtet la regjeringspartiene fram en skisse til løsning.

– Det har vært et konstruktivt og godt møte. Vi vil forsette samtalene neste uke når partene har fått vurdert skissen, sier Høyres parlamentarisk leder Trond Helleland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Reaksjonene på skissen var nøktern hos opposisjonen.

– Det at vi er enige om å møtes igjen, betyr at det finnes et grunnlag for å møtes med det mål om å komme til enighet, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre, som ikke vil kommentere noen enkeltpunkter i skissen.

Han kaller tonen på møtet god og åpen.

SV-leder Audun Lysbakken sier det fortsatt er betydelig avstand mellom partene.

– Men tonen er god og jeg synes vi har kommet et viktig skritt videre, for nå har vi fått et forslag på bordet og det betyr at vi er i gang med reelle forhandlinger. Så er det altfor tidlig å si om det kan føre fram til noe enighet, for vi har veldig ulike utgangspunkt. Men jeg synes det er et viktig steg i riktig retning, sier Lysbakken til NTB.

Les også
Halvparten av folket vil ha 10.000 Syria-flyktninger
Les også
Ber 10.000 flyktninger vente på turRiyad Ali
Les også
IS kontrollerer hele grensen mellom Irak og Syria
Les også
– IS kontrollerer over halve Syria
Les også
Menneskeverd og forvalteransvar