PÅ FLUKT: En syrisk flyktning
...
PÅ FLUKT: En syrisk flyktning omfavner barna sine i det de ankommer den greske øya Lesbos på fredag. En halv million flyktninger og migranter skal nå ha gjennomført den risikofylte reisen. Foto: Dimitris Michalakis, NTB/Reuters
Ber kirker
 gi dem 
evangeliet
Del
Pastorer i Midtøsten ber kirken i Europa vitne til de muslimske flyktningene. Men de er ikke uten betenkeligheter.

World Watch List har spurt flere kristne ledere i Irak , Syria og Libanon hva de tror om flyktningstrømmen til Europa . Kirkelederne tror mange kan være mottakelige for evangeliet. Men de advarer også om hva som vil skje hvis ikke de møtes med evangeliet.

– Hvis kirken ikke griper muligheten vil de få store problemer om få år, sier en av de anonyme pastorene trosfrihetsorganisasjonen har snakket med.

Omsorg

En regner nå med at fire millioner syrere har flyktet fra hjemlandet. I tillegg er syv millioner på flukt i eget land.

– Jeg ser tusenvis som flykter til Europa. Jeg vil oppfordre den europeiske kirke til å åpne øynene, våkne opp og finne en måte å vise omsorg for disse menneskene, sier en av pastorene.

– Lei islam

Mannen mener flyktningene vil være ekstra mottakelige for kristendommen etter at de er avvist av nasjoner som Saudi-Arabia, Kuwait og Qatar. Samtidig advarer han kirken.

– De er lut lei islam. Nå er tidspunktet for å arbeide med dem og vise dem hva sann kristendom handler om. Hvis kirken ikke reiser seg nå så vil flyktningene om 20 år ødelegge Europa.

Ikke bare enkelt

En pastor fra Libanon er todelt i synet på flyktningstrømmen til Europa.

– Fra et menneskelig perspektiv ville jeg sagt: «Ikke slipp dem inn». Men som en kristen er min oppfordring til Vesten annerledes. Disse flyktningene er en stor mulighet som ikke bør ignoreres av Kirken.

LES: Svenske fengsler skal huse flyktninger

Undring

Noen pastorer uttrykker imidlertid undring over at Europa slipper inn så mange muslimske flyktninger.

– De åpner sine grenser for dem som har latt oss lide, sier en pastor fra Aleppo.

En pastor fra Damaskus sier at han gleder seg over Tysklands åpenhet, men:

– Jeg er bekymret over at fanatiske muslimer nå kommer inn i Europa, sier pastoren som likevel mener at de bør møtes med Jesu kjærlighet.

irak,syria,libanon,europa,flyktning,world watch list