Filippinenes president Rodrigo Duterte har hisset på seg den mektige katolske kirken i landet etter å ha kalt Gud «dum». Foto: AP / NTB scanpix.

Duterte nekter å unnskylde at han kalte Gud «dum»

Filippinenes president Rodrigo Duterte hisset på seg landets kristne da han kalte Gud «dum» i en tale i forrige uke. Likevel nekter han å si unnskyld.

På et spørsmål om Duterte ville si unnskyld til Gud, slik den kristne evangelisten Eddie Villanueva har foreslått, svarer presidentens talsperson Harry Roque kontant nei.

– Den guden jeg kjenner, ville ikke krevd en offentlig unnskyldning, sier Roque til Asia One.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Den guden jeg kjenner er en gud av kjærlighet, og han er for stor til å la seg påvirke av ord som kommer fra dødelige, sa han videre.

Det var i en tale fredag i forrige uke at den filippinske presidenten sådde tvil rundt den bibelske skapelsesberetningen da han spurte seg hvorfor Gud hadde skapt Adam og Eva bare for å la dem bli fristet og falle i unåde.

– Hvem er denne dumme Gud? Den horungen er i så fall veldig dum. Hvordan kan du rasjonalisere en Gud? Er du troende? sa han.

Uttalelsene provoserte en rekke ledere i den mektige romersk-katolske kirken og de evangeliske kirkene på Filippinene, deriblant nevnte Villanueva, en tidligere kommunistisk ateist som senere opplevde det han kalte en sprituell «revolusjon» og grunnla Jesus Is Lord Movement (JIL).

Han beskrev kommentarene som blasfemi «på aller høyeste nivå» og mente Duterte måtte si unnskyld fordi han hadde invitert «Guds vrede».

– Bibelen er klar, når du sverter Gud, inviterer du forbannelser ikke bare mot deg selv, men mot hele landet, som for eksempel katastrofer, sa han.

NTB

Les også
Skarpe reaksjoner på Dutertes voldtektskommentar
Les også
President Duterte beordret personlig pågripelsen av nonne
Les også
Kvinner over hele verden i bønn for Filippinene
Les også
Prest og kirkegjengere bortført, politisjef halshogd
Les også
«Halshogd» politisjef i god behold