GENERASJONER: Det er første ga
...
GENERASJONER: Det er første gang tre generasjoner Børud reiser sammen slik de har gjort denne uken. Fra venstre: Lisa, Thomas, Arnold og Ole. Foto: Johanna Hundvin Almelid
Tre generasjoner på Graham-turné
Del
Noen kommer for å høre Arnold B. Family. Noen for å høre Ole Børud, og andre igjen for å høre Lisa Børud. Will Grahams turné har bidratt til å samle den sangglade familien som elsker å opptre og peke på Jesus.

Da Arnold Børud fikk spørsmålet om familien ville være musikalsk ansvarlig for aksjonen, nølte han ikke med å si ja.

– Det var en anerkjennelse, sier Lisa , som ble kjent som kristen barnestjerne. Ifølge Wikipedia har hun solgt over 100.000 musikkalbum.

Voksent publikum

Det er første gang tre generasjoner reiser sammen på denne måten, og med et voksent publikum i salen slår det godt an med sanger fra 80-tallet i kombinasjon med nyere sanger.

LES: Kaller til frelse overalt

«Gjøre vinter til vår», «Det lille lys jeg har», «Amen» og andre evangeliske sanger vekker gjenkjennelse hos mange, og ser også ut til å slå an blant de yngre.

– Jeg snakket med ei som ikke har noen kristen bakgrunn. Hun fortalte at hun og ei venninne hørte på «Du løfter meg opp» når de skulle ha det litt moro. De syntes den var fengende, opplyser Lisa.

TRE SANGER: Ole Børud ­opptrådte alene med tre sang­er på møtet i Credokirken.
 Foto: Johanna Hundvin Almelid
 

– Da får de inn et budskap samtidig, skyter bestefar Arnold inn.

Midt i gata

De siste ti årene har han jobbet på bibelskolen i Grimstad som leder på musikklinja, men har sagt opp for å ha mer tid til å reise og opptre.

– Har dere vært på en lignende turné tidligere?

– Nei. Vi var på en turné med Strømmestiftelsen . Det er vel kanskje det nærmeste. Men dette er veldig spennende å være med på, og er midt i gata av hva vi holder på med, svarer Thomas, som er far til Lisa.

– Hva tenker du på da?

– Jeg tenker på det enkle evangeliet, som er rett på sak. Det er det aller viktigste og det vi ønsker å formidle.

LEDER: Det må ikkje bli stille om Jesus

Han synes det er flott at kristne og ikkekristne strømmer til møtene med Will Graham , men opplever det som spesielt når folk gir til kjenne at de vil ta imot Jesus.

– Det er jo det vi alltid har ønsket og som er det ultimate målet. Håpet er jo at folk skal få oppleve Jesus gjennom det vi synger.

Mer verdt

Thomas viser til bibelverset der Jesus sier at ett menneske er mer verdt enn hele verden.

– Det er det perspektivet vi må ha. Når det skjer, er det stort å få være med på, sier han.

Et stykke ut i intervjuet dukker broren, Ole, opp. Han er den som har vært mest profilert blant søskenflokken på tre, tidligere Børudgjengen. Mens familien synger tekster med et klart, kristent budskap, bruker han mer bilder, og stilen er klart mer moderne.

Han synes det er fint å være en del av opplegget til Graham-­organisasjonen.

– Det minner vel mye om et godt, gammeldags vekkelsesmøte. Det er ikke så mange som har den innfallsvinkelen lenger, så nå for tiden er det jo nærmest unikt, sier han.

LES OGSÅ: – Jeg tror på proklamerende forkynning