Baptistkirke solgt til muslimer

Det Islamske Kultursenter har kjøpt baptistkirken i Stavanger. Prislappen er 12,5 millioner kroner.

– Det er ikke viktig for oss hvem vi har solgt til, men det har vært viktigere å få solgt. Bygget har ligget ute for salg en god stund, forteller pastor Dag Frode Vaagsnes i Stavanger Baptistmenighet til Dagen.

Menigheten har vært stasjonert i Stavanger sentrum i mer enn 100 år. Det historiske bygget var opprinnelig priset til 15 millioner, men ble solgt 2,5 millioner kroner under takst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Glad for salg

– Markedsverdien på eiendommer i Stavanger har sunket, og vi var var redd for en ytterligere nedgang. Derfor er vi glad fordi vi har fått solgt. Vi har fått noe kritikk for at vi har solgt til muslimer. Men vi kan jo lure på hvem som hjelper hvem. Vi har nå fått 12,5 millioner kroner som vi kan bruke på nye lokaler, sier Vaagsnes.

Han legger til at i tillegg har menigheten rundt 1,5 millioner kroner i egenkapital.

Stavanger Baptistmenighet har nå inngått en to års avtale med forsamlingslokalet Evangeliehuset iDe Frie Evangeliske Forsamlinger i bydelen Mariero.

Større lokaler

Styreleder Kadir Karaduman i Det Islamske Kultursenter forteller at de er en frimenighet som er til tjeneste for sine medlemmer i Stavanger og omegn.

– Vi har mange typer aktiviteter for voksne, barn og unge, og tilbyr alt fra barne- og ungdomssamlinger til sosiale og religiøse tilstelninger. Intensjonen bak dette kjøpet er at vi trenger større og mer egnede lokaler, slik vi kan bistå og tilrettelegge for aktivitetene vi tilbyr, sier Karaduman til Aftenbladet.

Fornøyde

Etter 25 år flytter kultursenteret fra sine tidligere lokaler.

– Vi har i lengre tid hatt behov for et nytt sted. Medlemmene våre er svært fornøyde, og gleder seg til å starte opp i nye lokaler, sier Karaduman.

På leting

Baptistmenigheten i Stavanger er nå på leting etter nye lokaler – helst sentralt eller i gangavstand til sentrum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi ønsker å bety noe for byen, og håper å kunne være en bydelskirke. Vi har hatt noe kontakt med kommunen om aktuelle muligheter. Vi er åpen for alt mulig, enten å bygge noe selv eller kjøpe en aktuell eiendom. Nå gleder vi oss til fremtiden, sier Dag Frode Vaagsnes.

20 nasjonaliteter

Han legger til at de er en menighet for alle generasjoner og kulturer.

– Vi har i dag omkring 20 nasjonaliteter i medlemsgruppen vår. Visjonen er å være en levende, omsorgsfull, voksende og engasjert menighet med Jesus og mennesker i sentrum, sier pastoren.