Medlemmer fra Røde Kors er på
...
Medlemmer fra Røde Kors er på plass i Ecuador. Norges Røde Kors sender en krisepakke til landet for å bistå. Foto: Guillermo Granja / Reuters / NTB scanpix
Røde Kors sender krisepakke til Ecuador
Del
Norges Røde Kors sender en krisepakke og en vannekspert for å hjelpe lokalbefolkningen i jordskjelvrammede Ecuador.

– Situasjonen er dramatisk for de opptil hundre tusen som er rammet. Røde Kors - frivillige har jobbet døgnet rundt med evakuering av folk i utsatte områder og senere livreddende helsehjelp til skadde, skriver organisasjonens regionalrepresentant i Mellom-Amerika, Håkon Jacob Røthing til NTB.

LES: Ecuador: Frykter hundrevis begravd i ruiner

Norges Røde Kors sender vannekspert Fidel Pena til Ecuador. Sammen med ham følger fem enheter med opplegg til vannfiltrering. Det vil sikre rent vann til 5.000 mennesker.

– Røde Kors koordinerer arbeidet med nasjonale myndigheter og vil trappe opp sin respons med fokus på vann, helse og husky over de neste ukene, skriver Røthing.

ecuador-jordskjelv-rødekors,utenriks,nyheter,Ulykker og naturkatastrofer,jordskjelv,Latin-Amerika og Karibia,ecuador,katastrofe,naturkatastrofe,sør-amerika,latin-amerika,røde kors,mellom-amerika,håkon jacob røthing,omkomne,dødstall,frivillighetsarbeid,frivillige,fidel pena,hjelpearbeid,bistand,krisepakke