Flere nordmenn fra Geilo og Ål har fått anonyme drapstrusler fra et nummer registrert i Litauen. Kripos er koblet inn, opplyser lensmann Torstein Seim (bildet). Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Drapstruet nordmenn fra fengsel i Litauen

Flere nordmenn har fått anonyme drapstrusler fra et nummer registrert i Litauen. Meldingen kommer trolig fra en mann som sitter fengslet i Litauen.

Lensmannen på Geilo har blitt kontaktet av flere personer som har fått tekstmeldinger med innhold som «vi skal drepe familien din».

– Dette dreier seg om klart straffbare forhold. Det er registrert trusler i andre politidistrikter på Østlandet, sier lensmann Torstein Seim ifølge VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge NRK er det trolig en mann som sitter fengslet i Litauen som står bak truslene. Han skal ha fått tak i noen ulovlig innførte mobiltelefoner som han bruker til å trakassere personer i Norge med. Vedkommende er dømt i en stor narkotikasak i Norge, og dommen er ikke ferdigsonet.

Politiet tror at mannen bærer nag til Norge og at truslene både er rettet direkte mot folk han ønsker å ramme, men også tilfeldig sendt med den han ønsker å ramme som avsender.

Kripos er koblet inn i saken, og flere andre politidistrikter jobber også med den. Follo politidistrikt leder etterforskningen.