Huset i Sund hvor åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død 14. november 2011. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix

Monika-siktet tidligere dømt for vold ved kvelning

Den 33-årige litaueren som er siktet for å ha drept åtte år gamle Monika Sviglinskaja, ble i 2004 dømt for vold i hjemlandet. Et av ofrene forklarte at 33-åringen tok kvelertak på ham med et belte.

Ifølge VGs opplysninger er dette interessant for politiet i Norge, fordi det viser et modus som er relevant for politiets etterforskning av den drapssiktede litaueren.

Ifølge avisen er opplysningene og bakgrunnen også interessant for rettspsykiaterne og psykologene som har hatt samtaler med 33-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Monika Sviglinskaja ble funnet død av sin mor i leiligheten deres i Sund på Sotra 14. november 2011. Moren fant åtteåringen hengende i en dørklinke med et belte hardt knytt rundt halsen. Dødsfallet ble henlagt ni måneder senere, men saken gjenopptatt i mai 2014. I fjor høst ble 33-åringen, som var morens tidligere samboer, siktet for forsettlig drap.

VG får opplyst at mannen har til sammen ti ulike dommer på seg for ran, overfall og vold. Mannen ble dømt til fem års fengsel i dommen fra 2004 der han beskrives å ha strammet et belte rundt halsen på et offer.

Ifølge avisen sendte litauisk politi nylig avhørene fra denne saken til etterforskerne i Monika-saken. Dokumentene er nå en del av etterforskningen.

Litauerens forsvarer, Aasmund Sandland, ønsker ikke å kommentere detaljene fra voldsdommen fra 2004.

Les også
Politileder sier opp etter Monika-saken
Les også
Monikas mor påklager Spesialenhetens vedtak
Les også
Fritt Ords Pris til Robin Schaefer og Jan Erik SkogFakta om Fritt Ord-vinnerne
Les også
Tviler på at barn velger selvmord
Les også
32-åring siktet for drap på jente (8)