Pegida vil fortsette å demonst
...
Pegida vil fortsette å demonstrere mot muslimsk innvandring og påvirkningen fra islam. Marsjen mandag går som planlagt til tross for truslene mot Pegida i Tyskland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Pegida-marsjer kan spre seg til flere norske byer
Del
Truslene mot Pegida i Tyskland stanser ikke Pegida-marsjen i Oslo, som mandag går som planlagt. Samtidig er flere Pegida-marsjer under planlegging i flere andre norske byer.

Mandagens Pegida -marsj vil gå som planlagt til tross for trusler mot den islamkritiske gruppen i Tyskland. Det sier Pegida-talsmann Max Hermansen (54) til NTB.

I den østtyske byen Dresden forbyr politiet mandag alle offentlige ansamlinger utendørs etter terrortrusler mot den islamkritiske gruppen.

– Avlysningen i Tyskland påvirker oss alle. Det er tragisk at vi mister noe av ytringsfriheten fordi noen ikke liker det vi sier, sier Hermansen.

Motdemonstrasjon

Ifølge politiet deltok 190 mennesker i marsjen i Oslo forrige mandag . Hermansen håper flere vil gå sammen med dem mandag.

– Jeg blir glad hvis det kommer 250, men jeg håper på 400. Vi er forberedt på å gå hver mandag i lang tid framover. Vi håper at flere og flere vil gå sammen med oss, og ser at dette er en bra måte å vise vår mening på, sier talsmannen.

Facebookgruppen Oslo mot Pegida har samtidig varslet en motdemonstrasjon mot Pegida-marsjen i Oslo. Politiet er varslet om dette.

– Vi hadde en god dialog med dem sist, og vi satser på at det går like rolig for seg denne gangen. Men vi er forberedt på at det kan skje ting, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Marsjerte mot islamsk påvirkning

Flere byer

Hermansen forteller at flere har henvendt seg om at de ønsker å starte opp egne marsjer i flere norske byer.

– Det diskuteres å starte opp egne marsjer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Tønsberg og Lillehammer. Dette er meget entusiastiske mennesker som ønsker å gjøre det samme i sin by, sier Hermansen.

– Vi må begynne å gå for å vise alle dem som sitter på gjerdet om at det nå er alvor. Vi kan ikke lenger bare sitte å se på den store elefanten i rommet, sier han.

islam,ytringsfrihet,terrortrusler,tyskland,dresden,Max Hermansen,pegida,pegida-marsj-utvidelse,innenriks,nyheter,Krig og konflikter,Demonstrasjoner og opptøyer,norge,Riksnyheter,oslo