SKREMT: Oppslaget i Dagen sist
...
SKREMT: Oppslaget i sist onsdag har skapt et voldsomt engasjement på nett. - Skremmende, sier Sten Sørensen. Foto: Dagen
Leserstorm etter utspill om flagg
Del
Godt over hundre personer har reagert til dels kraftig på Sten Sørensens utspill om å droppe israelflagget på kristne møter.

Reaksjonene er sterke fra de godt over hundre personene som har kommentert saken der pastor Sten Sørensen tar til orde for å fjerne Israel-flagget fra kristne stevner og møter. Debatten går både inne i selve artikkelen og på Dagens Facebooksider der de aller fleste slakter pastorens utspill .

Mens noen få er enige med Sørensen, er de aller fleste både forskrekket og sjokkerte over at pastoren ber kristne å fjerne det israelske flagget på møter og stevner.

I Dagen tirsdag kastet Sørensen denne brannfakkelen fordi han frykter at unge tilhørere faller av lasset på møter der det israelske flagget pryder podium eller talerstol.

Mener israelske flagg stenger ute ungdommene

* Les Sten Sørensen debatt-svar: «Det er skremmende å lese alle innlegg på Dagens nettside om nivået på dette»

Sjokkert

Brit Svenningsen er sjokkert over forslaget, Elisabeth Brobakken kaller det skammelig, mens Ragnvald Haugsvær skriver at dette er helt feil.

– Den holdningen forstår jeg ikke. Det må jo være viktig å informere de unge som motvekt mot all feilinformasjonen i media, skriver Gerd Jahr.

Andre årsaker

Bjarne Bjelland mener problemet heller er at undervisningen om jødefolket og Israels posisjon i Bibelen er borte i kirker og menigheter.

– Hvis ungdom blir provosert av Israels flagg, er det andre årsaker til dette. Kanskje vi heller skulle snakke med ungdommen om hvorfor Israel flagg provoserer enn å ta det bort? Hva blir det neste vi skal ta bort for ikke å vekke anstøt? spør Bjelland.

Skremmende

BRANNFAKKEL: Pastor i Misjonsforbundet i Lyngdal, Sten Sørensen, kastet en brannfakkel inn debatten om bruk av israelflagg på norske møter. Foto: Privat
Sten Sørensen sier han har lest gjennom reaksjonene som er kommet til Dagen.

– Det er skremmende å se disse reaksjonene. Det virker som de fleste ikke har lest hva jeg egentlig mener. De tror det handler om å være for eller imot bruk av det israelske flagget, noe det ikke er, sier Sørensen.

Han understreker at hans anliggende er å forkynne Bibelens ord og profetiene om Israel og det jødiske folk.

Relevante møter

– Men jeg er opptatt av å gjøre Israel-møtene mer relevante for den oppveksende generasjon. Det kan godt hende at jeg har valgt et dårlig virkemiddel når jeg peker på bruk av israelflagget og israelske sanger. Uansett må vi være villig til å se på formen på møtene, uten at vi skal kompromisse med innholdet, legger Sørensen til.

Han forteller at han bare har fått én reaksjon fra en leser som var undrende, men mange positive henvendelser.

– To eldstemøter refererte til artikkelen og vil gjerne invitere meg til møter. Og jeg kommer gjerne også til menigheter som har israelflagget på plass, sier Sørensen.

* Les Sten Sørensen debatt-svar: «Det er skremmende å lese alle innlegg på Dagens nettside om nivået på dette»

Hva mener du? Følg debatten her

Mer debatt: Her er de siste 100 publiserte meningsinnleggene i Dagen

bjarne bjelland,flagg,dagensdebatt,israel,sten sørensen,israelflagget