Arne H. Fjeldstad (1957-2014).
...
Arne H. Fjeldstad (1957-2014). Bildet er tatt i USA i høst. Foto: Fred C. Gjestad
Ville utruste 
kristne journalister
Del
Arne H. Fjeldstad (1957-2014), døde brått søndag.

Begravelsen: Oddernes kirke i Kristiansand. Onsdag 3. desember, klokken 11.30.

In english (Google translate)

Fjeldstad var leder av « The Media Project », som utruster journalister, redaktører, lærere i journalistikk og medieanalytikere til å dekke temaet religion i det offentlige rom i alle verdens land.

Han har også hatt en nær relasjon til NLA Mediehøgskolen Gimlekollen både som gjesteforeleser og sensor gjennom en årrekke, og som rådgiver i forhold til faglige spørsmål. Fjeldstad var blant annet på en del oppdrag for medieskolen internasjonalt..

– Dette var svært triste nyheter, og vi er vel alle litt i sjokk, sier Lars Dahle, viserektor ved institusjonen. Han beskriver Arne Fjeldstad som en som «representerte kristent nærvær i de vanlige nyhetsmediene på en tillitsvekkende og profesjonell måte».

Strategisk oppgave

Dahle fremhever Fjeldstads unike rolle internasjonalt:

– Han har hatt en svært strategisk oppgave, nemlig å kurse journalister i demokratibygging internasjonalt, og har på den måten vært til stor oppmuntring for mange.

Av utdannelse var Arne Fjeldstad teolog fra Menighetsfakultetet , og var i sin tid studentprest i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (NKSS), og siden anglikansk prest i Midtøsten.

Bjørn Wegge, tidligere generalsekretær i Stefanusalliansen , har kjent Fjeldstad i over 20 år, og sier til Dagen at han hadde mye ugjort.

– Det er trist å høre at han går bort så tidlig.

De to hadde et engasjement i Egypt gjennom mange år, og Wegge beskriver Fjeldstad som en solid teolog, akademiker og mediemann.

– Han hadde et fabelaktig nettverk og beveget seg både innenfor Den koptisk- ortodokse kirke og den protestantiske.

– Lite kultursensitive

Wegge lot seg også imponere av Fjeldstads kulturforståelse.

– Han hadde barndom og oppvekst i Midtøsten, og var som fisken i vannet. Wegge opplevde det interessant å være sammen med ham i Egypt:

– Jeg kan ikke huske at han en eneste gang snakket ned araberne eller kopterne. Han kunne heller kritisere oss nordmenn for å være lite kultursensitive.

Fjeldstad har 30 år bak seg i pressen, blant annet som mangeårig journalist og i forskjellige lederposisjoner i Aftenposten.

Han underviste i journalistikk og kommunikasjon på deltid, og var spesielt stolt av det ettårige Poynterprogrammet , som siden 2012 har kurset journalister fra ulike land i godt lederskap.

Mellom 1993 og 1996 var han internasjonal koordinator og redaktør for Lausannebevegelsens blad, World Evangelisation.

Fjeldstad tok doktorgrad ved Fuller Theological Seminary i 1997 med temaet «Lutherske kirker og virutelle kirker på internett».

– Engasjert

– Mannen som har vært min mentor er død. Jeg har ikke ord. Du møtte meg da jeg fremdeles var ung i medieindustrien, tok meg i hånden og bokstavelig talt gikk med meg hvert skritt på veien. Du var som en far for meg og oppmuntret meg med at Gud arbeidet for mitt beste når jeg var nede, skriver en av de afrikanske vennene til Arne Fjeldstad på facebook-siden hans .

– Så trist. Så trist. Så uendelig trist, skriver pastor og blogger, Bjørn Olav Hansen. Han ble kjent med Fjeldstad i forbindelse med arbeidet som redaktør for Ropet fra Øst, og beskriver ham med ordene helstøpt, kunnskapsrik, engasjert, vitebegjærlig, rettskaffen, lyttende og De forfulgtes venn.

– Trofaste venn, fantastiske rådgiver og mentor, du vil bli sårt savnet, skriver en annen fra Malaysia.

Arne Fjeldstad etterlater seg kone, Hilde Margrethe Sæbø Fjeldstad, og ett barn.