Fortvilte foreldre ber UNICEF om råd etter mobbeanklager

Etter at det ble kjent at 13-åringen som ble funnet død på nyttårsaften skal ha blitt mobbet, har det kommet mange sterke ytringer på sosiale medier mot de angivelige mobberne.

Kristin Oudmayer, fagansvarlig i UNICEF Norge, er bekymret for at beskyldningene om mobbing kan få følger.

– Vi har fått henvendelser fra foreldre i Lommedalen som er fortvilte og redde. Flere av kommentarene er på grensen til truende og spres som ild i tørt gress. At barn blir omtalt som barnemordere, er alvorlig, sier Oudmayer tilNRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den 13 år gamle jenta skal ha blitt mobbet både på grunnskolen og på ungdomsskolen i Bærum.

– Vi har sett eksempler på kommentarer hvor antatte mobbere blir hengt ut som mordere. I verste fall kan slik hets føre til nye ofre i saken, sier Oudmayer til kanalen.

Oudmayer råder nå foreldre og skoleansatte til å snakke med barna.

– Når en situasjon blir så alvorlig for en 13 år gammel jente, er det snakk om systemsvikt. Barna har ikke noe skyld i det, selv om det er inntrykket barna kan sitte igjen med. Det er et urimelig ansvar å legge på barna.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.