Flere har samlet seg i finstas
...
Flere har samlet seg i finstasen utenfor Windsor Castle i forkant av prins Harry og Meghan Markles bryllup lørdag. Foto: Phil Noble, AP foto / NTB scanpix
Amerikanske rojalister hyller «transatlantisk forbindelse»
Del
Tilreisende amerikanere gleder seg over den nye «transatlantiske forbindelsen» i Windsor.

Den vanligvis søvnige rikmannsbyen fem mil vest for London sentrum ligger badet i rødt, hvitt og blått lørdag morgen. I tillegg til de offisielle bryllupsgjestene er det ventet 100.000 mennesker til et sted hvor det vanligvis bor drøyt 30.000.

Alle er kommet for å få et glimt av prins Harry (33) og hans amerikanske utkårede Meghan Markle (36) langs den milelange prosesjonsruta etter vielsen klokka 12 britisk tid (klokka 13 norsk tid).

– De er et flott par. Nå oppretter vi en ny transatlantisk forbindelse, sier Arizona-kvinnen Alice Sice til NTB i skyggen av slottet.

– Vi amerikanere har alltid vært fascinert av kongefamilien, og nå er den offisielt blitt «litt vår», supplerer Kirsten Allen fra Virginia.

Skjønt, ingen overgår britene innen bryllupsiver. Et stykke lenger bort i gata står søstrene Alison Potter og Fran Solway, drapert i «Union Jack»-flagg og med matchende gensere.

– Vi elsker kongefamilien. Medlemmene er av folket, men likevel spesielle, hevder Potter under stigende forsommersol.

– En hendelse som dette bringer oss sammen, tilføyer Solway.

– Det er ikke politikk – det er feiring. Se hvor glade alle sammen er.

Suvenirselgerne ved Windsor & Eaton togstasjon, hvor massene velter inn fra Waterloo, melder om blomstrende business.

– Etterspørselen ville vært enda større hvis bryllupet fant sted i London – men det nærmer seg, sier Patrick O'Keefe til NTB.